ABD'de polis şiddeti protesto edildi

ABD'de polis şiddeti protesto edildi

ABD’de polisin siyahi genç bir kıza karşı şiddet uygulaması, yüzlerce Amerikalı tarafından protesto edildi.

AtexasBD'de son dönemlerde sık sık görülen polis şiddeti bu kez Cuma günü siyahi gençlerin düzenlediği havuz partisinde görüldü. Ülkenin Texas eyaletinde bir grup siyahi gencin düzenlediği havuz partisine katılanların çevreye rahatsızlık verdiği ihbarını alan McKinney Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir ekip olay yerine geldi. Ekip içinde bulunan bir polis memuru gençlerden partiyi bitirerek, havuz başından ayrılmalarını istedi. Polis memurunun partiyi terk etmek istemeyen genç bir kıza karşı sert müdahalede bulunduğu anlar ise olay yerinde bulunan bir kişi tarafından kaydedildi.

ÇOK SERT TAVIR

Olaya dair görüntülerinin dün ortaya çıkmasının ardından ülkede devam eden polis şiddeti tartışmasının fitilini bir kez daha ateşlendi. Polis memurunun genç kızı yere yatırarak üzerine diziyle bastırdığı ve hem kıza hem de çevrede bulunan gençlere gösterdiği sert tavrı gözler önüne seren görüntülerin ülke gündeminde yer almasının ardından polis memuru görevinden uzaklaştırılırken, yüzlerce kişi sokağa döküldü.

Mckinney kentinde toplanan 800 kadar protestocu, polis şiddetinin son verilmesi amacıyla düzenlenen mitinge katıldı. Ülkede artan şiddeti protesto eden eylemciler, “Gençliğimizi Koru, Cilt Rengim Bir Suç Değil, Polis Vahşetini Durdurun” yazan pankartlar taşıdı.