ABD’de İslam Karşıtı Bilbordlar

ABD’de İslam Karşıtı Bilbordlar

İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerikan Özgürlük Koruma İnsiyatifi (American Freedom Defense Initiative), düzenlediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının ardından şimdi de New York’ ta hazırladıkları bilbordlarla gündemde.

Rudaw'ın haberine göre; Derneğin New York'ta yayınladığı bilbordlarda, Hamas'ın Yahudiler'i hedef aldığı, “Bir Yahudi'nin öldürülmesi bizleri Allah'a daha çok yakınlaştırır” sözüne atıfta bulunularak İslam karşıtı ifadelerin yer alması tartışma konusu oldu.

İslam karşıtlığıyla bilinen sözkonusu derneğin İsrail tarafından desteklendiği  iddia ediliyor.

Rudaw'a konuşan Amerikan Özgürlük Koruma İnsiyatifi  Yöneticisi Pamela Giller, “Biz özgür bir ülkede ve özgür bir toplumda yaşıyoruz. İstediğimiz alanda istediğimiz mesajı yayımlarız” dedi.

Rudaw'a konuşan Amerika İslami İlişkiler Komisyonu üyesi İbrahim Huber ise, “Herkesin özgür bir şekilde düşüncesini ifade etmeye hakkı vardır. Ancak mesajlarında kin ve nefrete yer vermemiş olmalarını dilerdim” şeklinde konuştu.

Amerikan Özgürlük Koruma İnsiyatifi'nin Mayıs başında ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının gerçekleştirildiği salonun dışında silahlı çatışma yaşanmıştı.

Salonun bulunduğu Garland bölgesi polisinden yapılan açıklamada, bir otomobildeki iki kişinin salonun dışında bulunan güvenlik görevlilerine ateş açtığı, polislerin karşılık vermesi sonucu iki saldırganın öldürüldüğü, bir güvenlik görevlisinin ise yaralandığı belirtilmişti.