ABD’de İslam Karşıtı Afiş Tepki Çekti

ABD’de İslam Karşıtı Afiş Tepki Çekti

ABD’nin Florida eyaletinde İslam karşıtı reklam panosu büyük tepki çekti.

ABD’den Nijerya’ya varıncaya kadar birçok ülkeden binlerce insan, ilanın kaldırılması için açılan kampanyayı imzaladı.
Ülkenin güneydoğusunda yer alan Florida’nın St. Augustine kasabasında kiralanan reklam panosuna yerleştirilen İslam’ı hedef alan afiş, hem Amerikalılardan hem de dünya genelindeki Müslümanlardan tepki gördü. 
“İslam, Kanlı İslam öğretilerinin mahkumu” yazılı afiş, A1A otoyolunun kenarındaki reklam panolarından birine yerleştirilmiş durumda. Yoldan geçenlerin rahatlıkla görebileceği afiş, kasaba sakinleri arasında da huzursuzluğa neden oldu. 
St. John’s adlı reklam şirketine ait olan panonun kimin tarafından kiralandığı ise bilinmiyor. Reklam şirketi de bu konuda açıklama yapmaktan kaçınırken, kasaba sakinlerinden Becky Williams, afişin indirilmesi için internette imza kampanyası başlattı.
Florida eyaletinde yaşayan Amerikalıların yaklaşık 2 binden fazlası kampanyaya destek verirken, afişe dünya genelinden de tepki yağdı.
Nijerya, Hindistan, Birleşik Krallık ve Fransa’nın da aralarında bulunduğu ülkelerden 4 bini aşkın insan ilanın indirilmesi için açılan kampanyaya destek verdi.
Kampanyayı imzalayan kasaba halkının mesajlarının arasında, "Kasabımızı bizimle paylaşan, bütün bir dini kesimi ayırıp, yargılayıp, onları tehdit etmeyi hedefleyen mesajlara karşı bir durmamız çok önemlidir. Böyle nefret dolu ve hoşgörüsüz bir mesaj bizim görüşlerimizi temsil etmez, karşı çıkmalıyız" ifadeleri dikkat çekiyor.