ABD'de Her Yıl Yaklaşık 50 Bin Kişi Uyuşturucudan Ölüyor

ABD'de Her Yıl Yaklaşık 50 Bin Kişi Uyuşturucudan Ölüyor

Amerika'da uyuşturucu kullanımı son 20 yılın zirvesini gördü. Yaklaşık bir milyon kişinin eroin kullandığının belirtildiği ülkede, her yıl 50 bine yaklaşık kişinin ise aşırı dozdan hayatını kaybettiği ifade edildi.

ABD'de uyuşturucu kullanımı son 20 yılın zirvesinde. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), bir milyon kişinin uyuşturucu müptelası olduğunu ve her yıl 50 bin kişinin aşırı dozdan hayatını kaybettiğini duyurdu.

Forbes'in haberine göre, ABD'de hem uyuşturucu kullanımı hem de uyuşturucu kullanımına bağlı ölümlerde çok büyük artış yaşanıyor. İstatistikler, Amerikalıların kaza sebepli ölümlerden daha çok uyuşturucu sebebiyle öldüğünü ortaya koyuyor. Alınan bilgilere göre 2004 yılında aşırı doz sebebiyle ölen Amerikalı sayısı 30 bin 711 iken, bu sayı 2014 yılında 49 bin 714'e ulaştı.

BEYAZ AMERİKALILAR VE KADINLARDA İKİ MİSLİ ARTIŞ

Artan eroin kullananlar arasındaki artışta, Beyaz Amerikalıların büyük bir yer kapladığı bildirildi. CDC'nin araştırmasında, ülke genelinde farklı gelire sahip beyaz Amerikalılar arasında son 10 yılda eroin kullananların artış oranının iki misliden daha fazla olduğu kaydedildi. Kadınlar arasındaki eroin kullanımının da iki misli artış gösterdiği belirtildi.

AĞRI KESİCİLERİN PAYI BÜYÜK

Vicodin ve OxyContin gibi "opioid" ağrı kesicilerin yanlış kullanıldığı kaydedilen araştırmada, eroinin bu ilaçların yerini aldığı belirtildi. CDC Directörü Dr. Tom Frieden söz konusu reçeteli ağrı kesicilerle "aynı kimyasallar"ı içerdiği ancak "sokakta 5 misli daha ucuz" olduğu belirtti.

Dr. Frieden, eroin bağımlıların sayısındaki artışın, eroin kullananların opioid ağrı kesici bağımlısı olmaları yüzünden gerçekleştiğini bildirdi.

Kaynak: Dünya Bülteni