ABD'de Ehud Barak'a Mavi Marmara Davası

ABD'de Ehud Barak'a Mavi Marmara Davası

İsrail Eski Başbakanı Ehud Barak hakkında ABD'de Mavi Marmara davası açıldı. Barak, ABD'de yargılanacak

İsrail Eski Başbakanı Ehud Barak hakkında, Mavi Marmara baskını nedeniyle ABD'de dava açıldı. 

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan açıklamada, ABD'de bulunan İsrail Eski Başbakanı Barak'a hakkında açılan soruşturmanın tebligatı kendisine ulaştırıldı. Tebligatın ulaşması nedeniyle Barak yakın zamanda bu ülkede hakim karşısına çıkacak.

31 Mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara gemisi ve Özgürlük Filosu’nun diğer gemilerine yapılan saldırı nedeniyle, saldırıda şehit olanlardan ABD Vatandaşı Şehit Furkan Doğan’ın ailesi ABD’de Kaliforniya Merkez Federal Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Şehit Furkan Doğan’ın ABD’deki davası için, Sırp Katil Miloseviç’i yargılayan Savcı Prof. Sir Geoffrey Nice QC’nin liderliğinde, Stoke&White Hukuk Bürosu’nun koordinasyonu ile Mursi’nin avukatı RodneyDixon QC, ABD’li avukatlar HaydeeDijsktal ve Dan Stormer’dan oluşan heyet görev yapıyor.
 
Kaliforniya Merkez Federal Mahkemesi’nde açılan davada, Ehud Barak hukuksuzca sivillere uluslararası sularda saldırarak ABD vatandaşı Furkan Doğan’a kasten öldürmekten ve aynı zamanda, Uluslararası Terörizm suçu, işkence, kötü muamele, zalimane muamele, haksız gözaltı gibi suçlardan dolayı yargılanacak ve bütün bu suçları planlayan ve emreden olarak mahkemeye çıkacak.
 
Dava bugüne kadar İsrailli üst düzeylere açılmış ABD’deki ilk dava olup, ilk defa İsrailli bir başbakan Uluslararası Terörizm suçu ile mahkemeye çekilecek.