ABD'de Başörtülü Yolcuya Ayrımcılık

ABD'de Başörtülü Yolcuya Ayrımcılık

ABD'de Müslümanlara yönelik ayrımcı ve İslamofobik saldırılar artmaya devam ediyor.

ABD'de Müslümanlara yönelik ayrımcı ve İslamofobik saldırılar artmaya devam ediyor. ABD'deki Delta Havayollarının 1576 sefer sayılı Florida-Detroit uçuşunda meydana gelen bir olay, gözleri bir kez daha ülkede artmakta olan İslamofobi'ye çevirdi. 

Darlene Hider isimli Müslüman bir kadın, dün eşi ve dört çocuğuyla birlikte Delta havayollarına ait uçakla seyahate başladığını anlatıyor. Uçağın kalkış yaptığı sırada ön koltukta oturan bir kadın, Hider'in dokuz aylık çocuğunun kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Hider dokuz aylık olan çocuğunun hasta olduğunu ve ağladığını ifade ediyor. Hider'in eşinin araya girmesinin ardından kadının, "Siz çocuklarınızı böyle mi yetiştiriyorsunuz. Eğer onlar bu uçakta gidecekse ben iniyorum. Çünkü burası Amerika." ifadelerini kullandığı belirtiliyor. 

Hider, "Ne yani ben başörtülü olduğum için Amerikalı değil miyim? Başörtünüz olunca otomatik olarak Amerikalı olmuyor musunuz? Kendimi savunmak istedim ancak artan İslamofobi'den dolayı yapamadım. Eğer başörtüsü takıyorsanız bu yetiyor, insanlara hergün terörist olmadığımızı ispat etmek zorundayız, bu bizi çok yoruyor. Ben Amerikalıyım, burada doğdum ve büyüdüm." ifadelerini kullandı. 

Kadının şikayeti üzerine ailenin yanlarına gelen hostesin, Hider ve çocuğunu uçağın kuyruk bölümüne aldığı belirtiliyor. Hider, gördüğü muameleden dolayı oldukça üzgün olduğunu ifade ediyor. 

ŞİRKET ÖZÜR DİLEDİ

Uçuşun sona ermesinin ardından Hider'in yanına gelen havayolu şirketi temsilcileri Hider ve ailesinden olanlardan dolayı özür diledi. 

Bir şirket sözcüsü, olayı soruşturduklarını ve hiçbir giyim tarzına karşı ayrımcılık yapılmasına göz yummayacaklarını söyledi. 

Ayrımcılığa uğrayan Hider ise gözyaşları içerisinde, "Ben adalet istiyorum, basit bir özür değil. Başörtüsü takan tüm Müslüman kadınlar için adalet istiyorum. Uçakta, restoranda, alışverişmerkezinde veya sokakta endişe içerisinde olmak istemiyorum." dedi. 

DÜNYA BÜLTENİ