ABD Yine Yanlışlıkla Vurdu; 90 Irak Askeri Ölü

ABD Yine Yanlışlıkla Vurdu; 90 Irak Askeri Ölü

ABD savaş uçaklarının ‘yanlışlıkla’ Musul’da Irak ordu birliklerini hedef alması sonucu en az 90 Irak askeri öldü, 100 asker de yaralandı.

ABD savaş uçaklarının, Musul'da ‘yanlışlıkla’ Irak ordu birliklerini hedef alması sonucu en 90 Irak askeri ölürken, 100'den fazla asker de yaralandı. Saldırıda çok sayıda Irak zırhlısı da ağır hasar gördü. 
Irak ordusundan yapılan açılamada, Musul yakınlarındaki 9. Tümen'in ABD savaş uçaklarının saldırısına uğradığı, DEAŞ'in de aynı bölgede saldırılar yaptığı ve bazı Irak askerlerini esir aldığı duyuruldu
GEÇEN HAFTA SİVİLLER ÖLDÜRÜLDÜ; "YANLIŞLIKLA"
Irak'ın batısında DEAŞ kontrolündeki El Kaim kentine düzenlenen hava saldırısında, pazar yerini hedef alan Irak uçakları en az 50 sivili öldürmüştü Irak, pazar yerinin yanlışlıkla bombalandığını iddia etti. Bazı Iraklı yetkililer ise uçakların Irak değil ABD uçağı olduğunu ve cami yerine yanlışlıkla pazarın bombalandığı iddiasında...
GEÇEN YIL YİNE IRAK ORDUSUNU VURMUŞTU
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak'ın Felluce kentine düzenlediği hava saldırısında en az 30 Irak askeri ölmüştü. Bu olaydan 5 ay önce de, ABD saldırılarında Irak ordusu ve milis güçler hayatını kaybetmişti.
SÜNNİ AŞİRETLERİ VURULDU; 'YANLIŞLIKLA' DENDİ
Irak'ın Musul kentinde uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının Iraklı Sünni aşiretlerin desteklediği Haşdu'l Aşair'e bağlı güçleri "yanlışlıkla" vurması sonucu 20 kişinin hayatını kaybetmişti.