ABD Ürdün'deki tatbikata 6 bin asker gönderiyor

ABD Ürdün'deki tatbikata 6 bin asker gönderiyor

Ürdün'de 25 Mayıs-8 Haziran arasında yapılması planlanan Eager Lion isimli askeri tatbikata birçok ülkeden binlerce asker katılacak. ABD ülkeye 6 bin asker gönderiyor. Türkiye de tatbikata asker gönderecek ülkeler arasında

Ürdün'de birçok ülkeden yaklaşık 12 bin 500 askerin katılacağı Eager Lion isimli askeri tatbikata Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 6 bin askerle katılıyor. ABD askerleri tatbikat için Ürdün'e doğru yola çıktı. Tabikata Türkiye de katılacak.

Ürdün'de 25 Mayıs ile 8 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanan Eager Lion adı verilen askeri tatbikata ABD 6 bin asker gönderiyor. Bölge için önemli mesajlar barındırdığı belirtilen tatibakata Türkiye de katılacak. 

Türkiye, Ürdün'ün ev sahipliğinde 25 Mayıs-8 Haziran'da gerçekleştirilecek "Eager Lion-2014 Müşterek Fiili Davet Tatbikatı"na katılacak.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yayınlanan duyuruya göre, tatbikat Türkiye'nin yanı sıra Avustralya, Bahreyn, Belçika, Brunei, Birleşik Arap Emirlikleri, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Irak, İngiltere, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Norveç, Pakistan, Polonya, Suudi Arabistan ve İngiliz Müttefik Ani Müdahale Kolordusu (NATO Allied Rapid Reaction Corps – ARRC) Karargahının  katılımıyla  Ürdün'de gerçekleştirilecek.

Açıklamada tatbikat, "Bölge barışına katkı sağlamak amacıyla hava, kara ve deniz unsurlarını müşterek harekat ortamında faaliyetlerini icra edebilecek şekilde eğitmeyi ve çok uluslu kuvvet yapısı içerisinde iş birliğini ve birlikte çalışabilirliği geliştirmeyi hedefliyor" denildi.

Türkiye, tatbikata 5 F-4E / 2020 uçağı, bir özel kuvvet timi ve Birleşik Müşterek Görev Kuvveti Karargahında (Combined Joint Task Force-CJTF) görev yapmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığından 3, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 1, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığından 3 olmak üzere toplam 7 karargah subayıyla katılacak.