ABD, Ukrayna'da tatbikat yapıyor

ABD, Ukrayna'da tatbikat yapıyor

Ukrayna'nın batısında ABD 300 askerle bir tatbikat başlattı, bölgede ABD'nin 900 Ukrayna askerine eğitim vereceği bildirildi.

Ukrayna'nın batısında Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun da hazır bulunduğu, 300 Amerikan askerinin katıldığı tatbikat başladı. Tatbikatla birlikte, Ukraynalı askerlerin eğitimi de başladı. 'Korkusuz Bekçiler' isimli tatbikatın başlama töreninde konuşma yapan Poroşenko, Waşington'la Kiev arasında yapılan anlaşma gereği askeri yardım alındığını söyledi. Poroşenko, Donbass'taki savaşın yalnızca Ukrayna'nın bağımsızlığı için değil, aynı zamanda Avrupa ve tüm dünyadaki özgürlük ve demokrasi için yapıldığını belirtti.
Amerikan askerleri tarafından önümüzdeki aylarda yaklaşık 900 Ukrayna askeri bölgede eğitilecek. Rusya ve Doğu Ukrayna'daki ayrılıkçılar batılı askerlerin bölgede bulunması nedeniyle Donbass'taki gerginliğin daha da artacağını bildirdiler.
Ukrayna'da Amerikalıların dışında onlarca İngiliz askeri eğitimci de Ukraynalı askerleri eğitiyor. Kanada'dan 200 akserin Ukrayna'ya gelmesi bekleniyor. Poroşenko gelecekte Polonya dahil daha birçok ülkeden Ukraynalı askerlerin eğitilmesi için askeri uzmanların geleceğini bildirdi. Ayrıca batıdan silah sevkiyatı yapılmasını da umut ettiğini söyledi.