ABD: "Terörist" Hizbullahla Görüşülmedi

ABD: "Terörist" Hizbullahla Görüşülmedi

Son haftalarda medyaya yansıyan Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah ile ABD'nin doğrudan görüştüğüne dair haberler ne anlama geliyor?

Lübnan'da yayınlanan El-Cumhuriyye gazetesinin Cuma günkü haberine göre ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Hizbullah ile ortaklaşa görüşmeler yaptığı iddia edildi.

Kasım ayında da ABD’nin Lübnan Büyükelçiliğinden Kuveyt-i Anba gazetesinin mezkur görüşmelere dair ortaya attığı iddialar olmuştu.

Gazete 14 Mart cephesinden bir milletvekilinin “Hizbullah ile ABD arasındaki ilişkiler iyi yönde gelişme gösteriyor” dediğini belirterek tartışmalara sebebiyet vermişti.

Fakat tüm bu iddialar gerek Lübnan'lı kaynaklarca gerekse ajan yuvası olma özelliği ile bilinen Amerikan büyükelçiliğinden yapılan açıklama ile yalanlandı.

Cuma günkü iddialar konusunda, Lübnan’daki ilk özel televizyon kanalı LCBI’ya konuşan kaynaklar, bu haberin doğru olmadığını belirtti. Bunun üzerine LBCI televizyonu Hizbullah’ın Pentagon ve CIA ile görüşmeler yaptığına dair ortaya atılan bilgilerde doğruluk payı olmadığını açıkladı.

ABD Büyükelçiliğinden gelen açıklamada ise “Büyükelçilikten herhangi bir yetkili kişi terörist örgüt Hizbullah ile görüşmemiş ya da görüştürülmemiştir” dendi.


isra haber