ABD Tekfircileri Serbest Bıraktı

ABD Tekfircileri Serbest Bıraktı

Amerikan güçlerinin Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolü altındaki bir cezaevinden IŞİD militanlarını tahliye ettiği sırada cezaevine saldırı yapıldığı bildirildi.

 Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonunun yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre işgalci Amerikan güçleri, dün gece saat 12 sıralarında Haseke’nin güneyindeki el-Kebibe bölgesinde bulunan Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolündeki bir cezaevinden çok sayıda IŞİD teröristini tahliye etti.

Haberde Amerikan güçlerine ait helikopterin IŞİD teröristlerini tahliye etmek için cezaevi alanına inmesinden kısa bir süre sonra cezaevine saldırı düzenlendiği bildirildi.

Amerikalıların el-Kebibe cezaevinden çıkardıkları IŞİD’li teröristleri Şeddadi’deki yasadışı üslerine naklettikleri bildirildi.

Amerikalıların IŞİD’çi teröristleri Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolündeki cezaevlerinden tahliye etmelerinin artık sıradan bir gelişme haline geldiğini belirten yerel kaynaklar, Amerikalıların bu teröristleri Suriye ve Irak güvenlik güçlerinin mevzilerine saldırılar için kullanmak üzere Suriye Irak sınırındaki el-Bukemal bölgesinde bıraktıklarını söyledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA da birkaç gün önce işgalci Amerikan güçlerinin  Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolündeki bir cezaevinden çıkardığı 60 teröristi Suriye’nin en büyük petrol bölgesi olan el-Ömer petrol sahasına taşıdığını bildirmişti.(Ajanslar)