ABD : Suriye'de işlerimizi Zorlaştıran İran Olmuştur

ABD : Suriye'de işlerimizi Zorlaştıran İran Olmuştur

NATO üyesi ülkelerin Washington’da yapılan dışişleri bakanları toplantısında konuşan Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran’ın Amerika ve NATO üyelerine ne tür sorunlar yarattığına dair bir soruya cevaben şunları söyledi:

IRNA haber ajansının bildirdiğine göre NATO üyesi ülkelerin Washington’da yapılan dışişleri bakanları toplantısında konuşan Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran’ın Amerika ve NATO üyelerine ne tür sorunlar yarattığına dair bir soruya cevaben şunları söyledi:
 
“Bu sorunların listesi uzun, biz İran’dan yalnızca normal bir ülke gibi davranmasını istiyoruz. Onların Avrupa’da suikast çabaları mevcut, Avrupalıların onlara nasıl cevap verdiğini gördük. Cumhurbaşkanı Ruhani, Avrupa’ya gidilip insanların öldürülmesine izin veriyor. Batı Avrupa’da böyle şeylerin olması kabul edilemez. Biz bu tür şeylerin olmaması için tüm Avrupa’da müttefiklerimizle birlikte çalışıyoruz.”
 
Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, daha sonra Suriye konusuna değinerek şunları söyledi: “Şu an yabancı savaşçılar, Avrupalılar, Irak’ta ve Suriye’de bulunuyor. Biz onların bir daha cihatçı gruplara katılmayacaklarından emin olmalıyız. İran’ın Suriye’de yaptığı işler, bu sorunun çözümünü zorlaştırıyor. 
 
İran’ın desteklediği Şii milisler, Irak güvenlik güçlerinin gözetimi altına girmiyorlar. İran’ın bu yaptığı NATO’nun ve Batılı ülkelerin daha az güvenli olmasına denen oluyor. İşte bu, NATO üyelerine bahsini ettiğimiz şeydir.”
 
2011’den beri Suriye’deki terörist gruplara resmi olarak mali ve lojistik destek ve silahlı eğitim veren Amerika’nın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin Suriye’de askeri operasyon yapmasının “yıkıcı sonuçları” olacağını söyledi.
 
Kaynak: YDH