ABD 'Suriye Ordusuna Saldırı'yı Yalanladı

ABD 'Suriye Ordusuna Saldırı'yı Yalanladı

ABD, Suriye ordusuna yönelik hava saldırısını yalanladı

Suriye'de IŞİD'e karşı saldırılar düzenleyen Koalisyon Güçleri'nin bugün Beşar Esad'a bağlı askeri birliğin kaldığı kampı vurduğu iddia edilmişti; ancak ABD iddiaları yalanladı. ABD'den yapılan açıklamada Suriye ordusuna ait herhangi bir hedefin vurulmadığı belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Deyr Ez Zor’daki bir ordu kampını vurduğunu açıklamıştı. Suriye'den gelen resmi açıklamada da olay doğrulandı, 3 askerin hayatını kaybettiği ve BM'ye 2 uyarı mektubu gönderildiği açıklandı. 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçakların, büyük kısmı IŞİD’in elinde olan Deyr Ez Zor’daki bir ordu kampını vurduğunu duyurdu.

Rus basınına konuşan Suriye hükümetinden bir kaynak da "Hava saldırısı Deyr Ez Zor’da Suriye ordusuna ait ve mühimmatın olduğu kampı vurdu. Elimizdeki bilgilere göre, 4 asker öldü, 16 asker de yaralandı. 2 tank da hasar gördü. ABD öncülüğündeki koalisyonun işi" dedi. 

SURİYE: ALENEN SALDIRGANLIK

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan da doğrulama ve kınama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada da 4 koalisyon jetinin ordu kampına dün 9 füze gönderdiği, 3 askerin öldüğü, 13'ünün de yaralandığı belirtildi. Olayı 'alenen saldırganlık' olarak niteleyen ve BM Sözleşmesi'nin ihlal edildiğini vurgulayan yetkililer, ABD'nin IŞİD'le mücadeledeki samimiyetsizliğinni gözler önüne serildiğini belirtti. Ayrıca BM Genel Sekreterliği ve BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) koalisyonun şikayet edildiği 2 mektup gönderildi.