"ABD Sisi'yi Öldürecek"

"ABD Sisi'yi Öldürecek"

Mısır'da darbe yanlısı ünlü gazeteci Mustafa Bekri, televizyon programında "Amerikan ajanları Sisi'yi öldürecek" diye bir açıklama yaptı...

Mısırlı gazetecinin bu şok iddiası batı medyasında da gündeme oturdu. İngiliz Guardian gazetesi, Mısırlı darbe yanlısı gazetecinin iddialarını yayınladı.

Bekri, şu an Mısır'da Sisi'yi öldürmek için hazır tutulan bir Amerikan suikast timi olduğunu söyledi. Ve Sisi'nin Pakistan'ın eski Cumhurbaşkanı Benazir Butto gibi Amerikan ajanları tarafından öldürüleceği uyarısında bulundu.

Mustafa Bekri ayrıca Amerikalılara tehditler savurdu ve olası bir suikast sonrası Mısır sokaklarında intikam için Amerikalıların öldürüleceğini iddia etti.

Guardian gazetesi Amerika'nın Mısır'a yönelik dondurduğu askeri ve para yardımını yeniden yapacağını açıklamasının ardından Mısır'da darbe taraftarı medyanın Sisi'nin öldürüleceği ve ülkede bir kaos çıkarılacağı yönünde haberlere imza atmaya başladıklarına vurgu yaptı.

Mısır medyası ayrıca Amerika'nın Müslüman Kardeşlerden yana tavır takındığını ve ülkeyi bölerek İhvan'a da Mısır toprakları içerisinde bir bölge vereceği iddiasını savunuyor.

Kaynak: Haber7