ABD: Rusya Suriye'ye 200 Asker Gönderdi

ABD: Rusya Suriye'ye 200 Asker Gönderdi

ABD, 200 Rus askerinin Lazkiye'de konuşlandığını ayrıca gelişmiş uçaksavar ve füze sistemlerinin de bölgeye gönderildiğini iddia etti

Amerika Birleşik Devletleri 200 Rus deniz piyade kuvvetlerinin Suriye'nin Lazkiye şehrinde bulunan bir havaalanında konuşlandığını iddia etti. Güvenlik nedeniyle ismini vermeyen iki ABD'li yetkili, Suriye'de mevcut Rus güçlerinin son günlerde sayılarının arttığını söyledi.

ABD'li yetkililere göre, Rus güçleri, ileride kullanılmak üzere havaalanının hazırlanmasında görevliler.

Son dönemde, ABD ile Rusya arasında bir Suriye gerilimi yaşanıyor. ABD'nin baskısı sonucu, Yunanistan ve Bulgaristan hava sahalarını Rus askeri ve yardım kargo uçaklarına kapatmıştı. Rusların, Suriye'ye ulaşmak için İran hava sahasını kullandığı tahmin ediliyor.

RUSYA SURİYE'YE UÇAKSAVAR SİSTEMİ DE GÖNDERMİŞ

Öte yandan Reuters'te yer alan haberde Rusya'nın Lazkiye'ye uçaksavar sistemi de gönderdiği öne sürüldü. ABD ve İsrailli diplomatlara dayandırılan haberde Rusya'nın Esad'a destek amacıyla gelişmiş uçaksavar ve füze sistemleri gönderdiği öne sürüldü. Gönderilen sistemlerin Rusya'nın kullandığı gelişmiş modeller olduğu iddia edilirken sistemlerin yolda olduğu ve henüz Suriye'ye ulaşmadığı ifade edildi.

Bir Rus askeri ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada bunun yeni bir şey olmadığını, 2013 yılında da Suriye'ye uçaksavar ve füze sistemleri gönderildiğini belirterek silah donanımlarının Rus üssüne götürüldüğünü söyledi.