ABD: PYD İle PKK  Farklı

ABD: PYD İle PKK Farklı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Kurdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin ”PYD ve PKK tam olarak aynı şeydir” sözlerine yanıt verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Kurdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin ”PYD ve PKK tam olarak aynı şeydir” sözlerine yanıt verdi. Sözcü, PKK ve YPG’nin iki ayrı örgüt olduğunu, ABD’nin PKK’yı terörist örgüt olarak görmesine karşın Suriye’nin kuzeyinde YPG ile işbirliğini sürdüreceğini söyledi.
 Al Monitor'den Amberin Zaman'a konuşan Barzani, PYD’yi çok samimi görmediğini belirterek, “PYD ve PKK birdir ve kesinlikle aynı şeydir. PYD’ye yapılacak herhangi bir destek, PKK’ye destek olmak demektir” demişti.

 DHA’nın haberine göre günlük basın toplantısında Barzani’nin sözleriyle ilgili soruyu yanıtlayan Toner, şöyle konuştu: “PKK’nın terör örgütü olduğu yönündeki politikamızın arkasındayız. Bunu geçtiğimiz aylarda da belirttik. Türk vatandaşlarına yönelik düzenlediği terör saldırılarını kınıyoruz. PYD ya da YPG ile Suriye’nin bazı bölgelerinde, IŞİD’e karşı savaşan ve kontrol ettiği bölgelerden çıkmaya zorlayan birçok grupla çalıştığımız gibi çalışıyoruz.”

  
 PYD’yi desteklemelerine karşın, aralarında görüş ayrılıkları bulunduğunu da belirten Toner, sözlerine şöyle devam etti: “PYD’nin yarı özerklik yönündeki girişimlerini desteklemiyoruz. Ancak hala PKK ve PYD’nin farklı olduğunu düşünüyoruz. Türk yetkililerin bu konuda bize ilettikleri kaygılara saygı duyduğumuz gibi Barzani’nin de fikirlerine saygı duyuyoruz.”