ABD Polonya'da Askeri Tatbikat Yapacak

ABD Polonya'da Askeri Tatbikat Yapacak

Amerika Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından bölgedeki askeri hareketliliğini artırdı, Amerikan ordusunun Polonya'da NATO üyesi ülkelerle birlikte askeri tatbikat yapacağını duyurdu

Amerikan ordusu Polonya'da tatbikata hazırlanıyor. Tatbikata Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Slovakya, Bulgaristan, Estonya, Litvanya Letonya silahlı kuvvetleri katılacak.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD’nin, Rusya’nın saldırganca tutumuna karşı NATO müttefiklerinin müşterek savunmasını temin etmeye yönelik bir adım olarak Amerikan askerlerini Baltık bölgesine kaydırmayı planladığını açıkladı.

Polonya’yı ziyaret eden Biden, Varşova’da Estonya Devlet Başkanı Toomas Hendrik Ilves ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin, Baltık bölgesine kaydırmayı düşündüklerini, söz konusu güçlerin bölgede kara ve hava tatbikatlarının yanı sıra eğitim görevlerinde bulunabileceklerini söyledi.

Biden, askerlerin rotasyonunun, ABD’nin, NATO’yu güçlendirmek için değerlendirdiği çeşitli adımlar arasında yer aldığını bildirdi.

ABD Başkan Yardımcısı, Kırım Rusya'ya bağlanmasını da ''toprak gasbından başka bir şey değil'' sözleriyle değerlendirerek, ABD ve Avrupa'nın Rusya'ya yaptırımlarını arttıracağını ifade etti. 

Biden, ''dünyanın, Rusya'nın eylemleri arkasındaki defolu mantığı reddettiğini'' ifade ederek, ABD'nin, Moskova yönetimine sınırlarındaki diğer ülkeleri test etmemesi yönünde açık bir uyarı niteliğinde, NATO müttefiklerini savunmaya sıkı biçimde bağlı olduğunu belirtti.