ABD, Özel Birliklerini İran Sınırına Gönderdi !

ABD, Özel Birliklerini İran Sınırına Gönderdi !

Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Radmeneş, Amerika askeri birliklerinin bölgedeki faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamada; “Amerika Afganistan sınırındaki bölgesinde bulunan Ferah kentine askeri birliklerini konuşlandırdı” dedi.

Ferah bölgesine gönderilen ABD kuvvetlerinin, Afgan emniyet güçlerine terör ile mücadelede yardımcı olacağını söyleyen Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü; söz konusu askeri birliklerin herhangi bit tatbikata katılmayacaklarını kaydetti.

Terör ile mücadelede ABD güçlerinin askeri müşavir olarak görev yapacaklarını vurgulayan Muhammed Radmeneş; "ABD tarafından gönderilen askeri birlikler Ferah havalimanında konuşlanmış durumda ve bölgede Afgan güçlerine yardımcı olacaklar" şeklinde konuştu.

Afganistan'ın 4. büyük kenti olan Ferah kenti 925 bin nüfusu ile aynı zamanda batısında İran ile sınır.

İran ile sınır kenti olması nedeniyle stratejik öneme sahip olan Ferah kenti özellikle Amerika Başkanı Donald Trump'ın İran'a olası bir saldırısında askeri üs olarak kullanabileceği yerleşim bölgelerinden bir tanesi sayılmakta.

Eski Afganistan Başkanı Hamid Karzi, Amerika'nın Afganistan'daki askeri varlığının Çin, Rusya ve İran ile mücadele amaçlı olduğunu söylemişti.