ABD Ordusunda Rüşvet Skandalı

ABD Ordusunda Rüşvet Skandalı

ABD Donanması’nda görev yapan Komutan Micheal Vannak Khem Misiewicz, Lady Gaga konseri bileti ve hayat kadınlarıyla birlikte olma karşılığında gizli belgeleri sızdırdığını itiraf etti.

Onlarca donanma personeli ve bir ordu müteahhiti hakkındaki rüşvet suçlamalarıyla ilgili ifade vermek için geldiği yerel mahkemenin önünde basına konuşan Misiewicz, masrafları karşılanan seyahatlar, lüks otellerde konaklama, birlikte olduğu hayat kadınlarının ücretinin ödenmesi ve Lady Gaga konseri bileti gibi çeşitli 'hediyeler' karşılığında iş adamı Leonard Francis'e gizli bilgileri sağladığını itiraf etti.

GEMİLERİN ROTASINI SIZDIRDI

'Şişko Leonard' olarak bilinen ve Singapur merkezli Glenn Davis Denizcilik şirketinin CEO'su olan Francis Leonard, Asya'da görevlendirilen ABD Donanması'na ait savaş gemilerine sunduğu hizmetlerde 'fazladan faturalandırma yapmak'la suçlanmıştı. Francis, Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü soruşturmadaki suçlamaları kabul etmişti.

Francis'in Komutan Misiewicz'den aldığı gizli bilgilerin gemilerin rotasına dair olduğu ve bu sayede de donanma gemilerinin Glenn Davis Denizcilik'e ait limanlara yönlendirildiği belirtildi.

40 AY HAPİS CEZASI

Rüşvet skandalına adı karışan yüksek rütbeli ilk donanma personeli olarak kayıtlara geçen Misiewicz, 40 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı dava çerçevesinde başka donanma askerlerinin de önümüzdeki aylarda ceza alacakları belirtildi.

/sputnik