ABD, olaylar için Türkiye'den yardım istedi

ABD, olaylar için Türkiye'den yardım istedi

ABD’nin Ferguson eyaletinde bir gencin polis kurşunuyla hayatını kaybetmesiyle büyüyen olaylar sonrası ABD Türkiye’den yardım istedi.

ABD’nin Ferguson Eyaleti’nde 9 Ağustos tarihinde bir gencin 6 polis kurşunuyla hayatını kaybetmesinin ardından başlayan sokak gösterileri her geçen gün büyüyor. ABD Başkanı Barrak Obama, tatilini yarıda keserek Beyaz Saray’a geri döndü. Olayları bastırmak için Ulusal Muhafız Birliği’nin Ferguson’a konuşlanacağı açıklandı. 

Ferguson’daki olayları yatıştırmak için çeşitli hamleler yapan ABD yetkilileri son olarak Türkiye’den yardım istedi. Türkiye’deki gezi olayları sırasında krizi yöneten ekip içinde olan Başbakanlık Baş Danışmanı Ertan Aydın’ı arayan Beyaz Saray yetkilileri Aydın’dan gezi olayları sırasındaki tecrübelerinden istifade etmek ve taktiksel anlamda bilgi almak için görüştü.
ABD, GEZİ OLAYLARINI DESTEKLEMİŞTİ

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayı sonlarında patlak veren Gezi Parkı olayları, bir anda dünyanın gündemine oturmuş, başta ABD olmak üzere Almanya ve bazı Avrupa ülkeleri hükümeti eleştiren açıklamalarda bulunmuştu.
17 Haziran 2013'te Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, "Türkiye'deki hadiseleri endişeyle izlemeye devam ediyoruz' açıklaması yapmış, CNN ise gün boyu canlı yayınlarla Taksim'i dünyaya izletmişti.