ABD, Kuklası Sisi'yi Uyardı

ABD, Kuklası Sisi'yi Uyardı

Sisi, ABD’ye gelmeden önce uyarıldı: Rus Su-35 savaş uçağı satın almayın

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze sistemi almasına karşı çıkan ve yaptırım uygulama karlarları alan ABD, şimdi de Başkan Trump'ın davetlisi olarak bugün Washington'a gelecek olan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi uyardı.

SİSİ'YE RUSYA UYARISI

Beyaz Saray'dan bir yetkili, darbeci Mısır lideri Sisi'nin, Rusya'dan Su-35 savaş uçağı satın alacağına dair basında çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada, "Mısır ve Rus silahları almak isteyen diğer ülkeler, ABD'nin Amerika'nın düşmanlarıyla yüzleşmek için yaptırım uygulanmasının muhtemel sonuçlarını unutmamalı" dedi.
New York Times gazetesine konuşan ve ismini vermeyen ABD'li bir üst yetkili, "Şu anda NATO'daki müttefikimiz olan Türkiye ile benzer bir durumla karşı karşıyayız, bu nedenle askeri alanda ABD ile ilişkilerini genişletmek isteyen ülkeleri yukarıda belirtilen yasaya karşı ciddi bir tavır almaya çağırıyoruz" dedi.
Rus Kommersant gazetesi, Rusya ve Mısır arasında S-35 savaş uçağı satışı konusunda sözleşme imzaladığını bildirmişti.

TRUMP'IN 2. DEFA DAVETLİSİ

Başkan Trump'ın davetlisi olarak bugün Washington'a gelecek olan Mısır'ın darbeci lideri Sisi ile iki lider arasında Ortadoğu'daki son durum ve ekonomik ilişkiler ele alınacak. Sisi, Nisan 2017'de ziyaret ettiği Washington'da Başkan Trump ile bir zirve gerçekleştirmişti.