ABD İsrailli Yetkililere Vize Vermiyor

ABD İsrailli Yetkililere Vize Vermiyor

ABD'nin Mossad ve İsrail ordusundan bazı yetkililerinin vize başvurularını kabul etmediği belirtildi, ABD büyükelçiliği ise her başvurunun bireysel olarak değerlendirildiğini açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) bazı İsrailli yetkililere vize vermediği ortaya çıktı. Bunlar arasında Mossad yetkilileri, İsrail ordusu mensupları ve İsrail savunma kuruluşu mensuplarının olduğu ifade ediliyor.

İsrail'de yayın yapan Maariv gazetesinin haberine göre, İsrail savunma kuruluşlarında çalışan yüzlerce yetkilinin bireysel vize başvuruları ABD tarafından reddedildi. Vize verilen kişilerinse sadece 3 aylık vize alabildikleri ifade ediliyor.

Konuyla ilgili konuşan bir İsrail savunma yetkilisi, 20 yıldan bu yana ABD'ye gidip geliyorum ve vize konusunda şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ancak geçtiğimiz yıl herşey değişti. İsrailli birçok yetkilinin ABD vizesi konusunda sorun yaşadıklarını duymaya başladım. Ancak kendi vizemde sorun çıkan kadar bunu çok önemsememiştim. ABD vizemi yenilemeye çalıştım ancak başarılı olamadım. Bu yüzden ABD'ye yapmayı planladığım seyahatimi iptal etmek zorunda kaldım dedi.

Maariv'de yer alan bir rapora göre en az 26 İsrail savunma yetkilisi ve diğer Mossad yetkilileri ABD'ye vize alamadı. Diğer taraftan 3 İsrail ordusu mensubu da ABD vizeleri bittiği için Kanada'dan çıkmalarına izin verilmediği ve vizelerinin yenilenmesi için beklemek zorunda bırakıldığı ileri sürüldü.

İsrail kaynakları vize konusunda yaşanan sıkıntıların sebebini açıklamakta zorlanırken, bazı kişiler ABD'nin casusluk tehlikesine karşı böyle bir tutum içerisine girdiğini belirtiyor.