'ABD-İsrail İlişkileri En Kötü Döneminde'

'ABD-İsrail İlişkileri En Kötü Döneminde'

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör John McCain, ülkesinin İsrail ile ilişkilerinde en kötü dönemi yaşadığını söyledi.

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör John McCain, ABD- İsrail ilişkilerinin Obama'nın başkanlık döneminde ‘en kötü günlerini’ yaşadığını söyledi, 'İlişkiler hiç bu kadar kötü olmamıştı' dedi.
ABD Başkanı Barack Obama’yı dış politikala konusunda en fazla eleştiren isimlerden biri olan McCain, CNN kanalına verdiği demeçte, ‘ABD- İsrail ilişkileri herkesin bildiği gibi bu süreçte zayıf  hatta hayatımda gördüğüm en kötü günlerini yaşıyor. Bu da İsrail’in Ortadoğu bölgesindeki tek aktif demokratik ülke olması bakımından bir trajedi’ dedi.
 

Baba George Bush’un döneminde de ABD- İsrail ilişkilerinin gerildiğine dikkat çeken McCain, bu ilişkinin hiçbir zaman ‘mükemmel’ düzeye gelmediğini ancak bu süreçte dışarıdan bakanlar için onun hiç bu kadar kötü olmadığının kolaylıkla anlaşıldığını ifade etti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 5 Mart’ta ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi’nin önünde yapılması planlanan konuşmasına ‘ABD politikasına karışmak’ gerekçesiyle karşı çıkan Obama, bu tavrı nedeniyle muhaliflerinden tepki toplamıştı.