ABD: IŞİD bize değil bölgeye tehdit

ABD: IŞİD bize değil bölgeye tehdit

Daha önce IŞİD için herkes için büyük bir tehdit açıklamalarında bulunan ABD, son açıklamasında örgütün sadece bölge için tehdit oluşturduğu yorumu yaptı

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey, IŞİD'in ABD toprakları ya da Avrupa için doğrudan bir tehdit haline gelmesi halinde Amerikan ordusunun da doğrudan IŞİD militanlarının üzerine gideceğini söyledi.

Afganistan'a giderken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Dempsey, IŞİD'in yarattığı tehdide ilişkin düşüncelerini paylaştı.

IŞİD'in şu an daha ziyade bölgesel bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Dempsey, söz konusu terör örgütünün ABD ya da Avrupa'ya yönelik herhangi bir saldırı planlamadığını belirtti.

Dempsey, Türkiye, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi bölgedeki kilit müttefiklerin de IŞİD'in yok edilmesinde ABD'ye yardımcı olacağına inandığını söyledi.

Obama yönetimi şu ana kadar IŞİD'e yönelik askeri müdahalesini, Irak içinde düzenlediği hava operasyonlarıyla sınırladı. Ancak IŞİD'in Suriye dahil bölgede önemli kazanımlar elde etmeyi sürdürmesi, ABD hava operasyonlarının yetersiz kaldığı yönündeki eleştirileri de beraberinde getirdi.