ABD: Irak'ın IŞİD'e karşı Peşmerge'yi Desteklemesi Memnuniyet Verici

ABD: Irak'ın IŞİD'e karşı Peşmerge'yi Desteklemesi Memnuniyet Verici

Beyaz Saray'dan: "Irak güvenlik güçlerinin IŞİD'e karşı mücadelede Peşmerge'ye hava desteği sağlayacağı yönündeki açıklamalardan memnuniyet duyuyoruz" açıklaması geldi.

ursu Ayağınıza Getirdik
ABD yönetimi, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadele eden Peşmerge güçlerinin havadan desteklenmesi talimatı vermesini "memnuniyetle karşıladıklarını" belirtti.

"ABD PEŞMERGELERİ DESTEKLİYOR"

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, "ABD'nin IŞİD'e karşı Kürtlere destek olma noktasında herhangi bir adım atmayı düşünüp düşünmediğine" ilişkin soru üzerine, ABD'nin, bölgeleri savunmaya çalışan Irak güvenlik güçleri ve Kürt Peşmerge güçlerini desteklediğini, Erbil ve Bağdat'ta oluşturulan ortak operasyon merkezlerinin Iraklı güçler ve Peşmerge ile bilgi paylaştığını kaydetti.

"BAĞDAT YÖNETİMİNİN KARARI MEMNUNİYET VERİCİ"

Earnest, "Bağdat'taki yetkililerin, Irak güvenlik güçlerinin IŞİD'e karşı mücadele eden Peşmerge'ye hava desteği sağlayacağı yönündeki açıklamasından memnuniyet duyuyoruz. Peşmerge, bu tehditle başa çıkmada kritik bir rol oynadı ve tüm taraflar Bağdat ve Erbil arasındaki işbirliğini geliştirmeye devam etmeli" dedi.

Washington ve Bağdat'taki Amerikalı yetkililerin de IŞİD tehditi altındaki bölgelerdeki insani durum konusunda koordineli bir yaklaşımın sergilenmesini konuşmak üzere Bağdat ve Erbil'den Iraklı yetkililerle temas halinde olduğunu ifade eden Earnest, tüm Iraklı yetkilileri, sivil toplumu ve uluslararası ortakları, hayat kurtarıcı insani yardımı sağlamak için BM ve ortaklarıyla birlikte çalışmaya çağırdıklarını sözlerine ekledi.