ABD ile Rusya Arasında 'Fotoğraf' Krizi

ABD ile Rusya Arasında 'Fotoğraf' Krizi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un ABD Başkanı Trump ile görüşmesi sonrasında yayınlanan fotoğraflar, iki ülke arasında gerginliğe sebep oldu. Trump ile Lavrov'un samimi bir şekilde fotoğraflarının paylaşılması, ABD tarafında tepkiye yol açtı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Beyaz Saray’da ABD Başkanı Trump’la görüşmesi dikkat çekici bir gelişme oldu. Lavrov-Trump görüşmesinde sadece 1 Rus gazetecinin alınması Rusya’nın tepkisine sebep olurken, görüşme sonrası Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin ‘yayınlamayın’ dediği fotoğrafı yayınladı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Beyaz Saray'da bir araya geldi. Trump-Lavrov görüşmesinde sadece 1 Rus gazetecinin salona alınmasına Rusya tepki gösterdi. Ancak Rusya’nın hamlesi gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, iddiaya göre, ABD’nin yayınlanmasını istemediği kareleri paylaştı.

  1. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Zaharova, “ABD medyası bağımsız değil” dedi. Zaharova, ABD medyasındaki tartışmaları ironiyle yorumlayarak, çıkan tartışmalarla ilgili "entelektüel ızdırap" dedi. Rusya tarafından yayınlanan görüşme fotoğraflarına değinen Zaharova, “Bu fotoğrafların yayınlanmasını ABD istemedi” dedi.

“ABD Basını Lavrov’un ziyaretiyle ilgilenmedi”

Zaharova, görüşmenin basına kapalı yapılmasının ev sahibi Beyaz Saray’ın kararı olduğunu aktarırken, ABD basının tepkisini, histeri, sinir bozukluğu ve Amerikan medyasının bağımsız olmayışının göstergesi olarak eleştirdi. Zaharova, Amerikan gazetecilerinin Lavrov’a yönelik sorularının ABD seçimleri sırasındaki Rusya ’müdahalesi’ ve FBI Direktörü James Comey istifasına ilişkin olduğunu, bu nedenle Lavrov’un ziyaretiyle pek ilgilenmediklerini belirtti.