ABD İHA'sı Hatay'a Zorunlu İniş Yaptı

ABD İHA'sı Hatay'a Zorunlu İniş Yaptı

Hatay'da düştüğü iddia edilen İnsansız Hava Aracı'nın ABD'ye ait olduğu ve bölgeye zorunlu iniş yaptığı ortaya çıktı.

Suriye sınırındaki Hatay'ın Kumlu ilçesine bağlı Gülova Mahallesi yakınlarında bir insansız hava aracı düştüğü haberi sonrası güvenlik birimlerince, insansız hava aracı iddialarıyla ilgili olarak kapsamlı arama başlatıldı. Aramalar neticesinde bir insansız hava aracı bulundu. Aracın ABD'ye ait silahlı bir predator olduğu ve motor arızası nedeniyle iniş yaptığı ortaya çıktı.

BÖLGEYE GİRİŞ YASAKLANDI

Alınan bilgiye göre, dün akşam yapılan bir ihbar üzerine sınıra 10 kilometre uzaklıktaki Gülova Mahallesi kırsalında jandarma ekiplerince arama çalışması başlatıldı. Pamuk ekili bölgede insansız hava aracının yerinin tespit edildiği bildirilirken, güvenlik güçleri bölgeye girişleri yasakladı.

VALİ OLAY YERİNE GİTTİ

Hatay Valisi Ercan Topaca ve Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras'ın da olayla ilgili bilgi almak için olay yerinde bulunduğu öğrenildi.

16 EKİM'DE İNSANSIZ HAVA ARACI DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Suriye sınırında Kilis ili sınırlarında da 16 Ekim'de bir insansız hava aracı, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar tarafından düşürülmüş, ancak bunun hangi ülke veya gruba ait olduğu belirlenememişti.