ABD, Golan Tepeleri'nin işgalinin Haritasını Yayımladı

ABD, Golan Tepeleri'nin işgalinin Haritasını Yayımladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Mart ayında Suriye’nin Golan Tepeleri bölgesini İsrail’in toprağı olarak tanıdığını açıklamasının ardından, söz konusu işgalin ilk haritası yayımlandı.

İsrail’deki büyükelçiliğini 2017 yılında Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyarak uluslararası hukuku ihlâl eden ABD Başkanı Donald Trump’ın mart ayında aldığı Golan Tepeleri kararının ilk yansıması yaşandı. Trump’ın Suriye’nin Golan Tepeleri bölgesini İsrail’in toprağı olarak tanıdığını açıklamasının ardından, söz konusu işgalin ilk haritası yayımlandı.
 
ABD Başkanı Trump’ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason D. Greenblatt, resmi sosyal medya hesabından paylaştığı işgal haritasıyla birlikte, “ABD Başkanı Trump’ın Golan Tepeleri’ni İsrail toprağı olarak tanımasının ardından uluslararası harita sistemimizin en yeni ilavesine hoş geldiniz.” satırlarını yazdı.
 
İsrail ile Suriye arasında 1974 yılında varılan ateşkes hattını kalıcı sınır olarak gösteren harita, Lübnan ile İsrail sınırında ise 1949 yılındaki ateşkes hattını gösteriyor.