Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

ABD elbette İslam'a düşman PKK'ye dost olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trump'la yapacağı görüşme sizin de tahmin edeceğiniz gibi oldukça gergin geçeceğe benzemektedir.

Özellikle YPG'ye hatta PKK'ye açıktan destek vermesi, ağır silahlar başta olmak üzere her türlü yardımda bulunması şu anda en önemli konudur.

Aslında ABD Türkiye'ye düşman olan ne kadar terör örgütü varsa hepsiyle açıktan işbirliği halindedir. Sanki Türkiye değil de bu örgütlerin her biri Nato üyesi, sanki her biri Amerika'nın stratejik ortakları gibi muamele görmekte, ezeli ve tartışmasız düşman olarak da orta yerde Türkiye durmaktadır.

Hem sadece Amerika değil bunu yapan, aşağı yukarı Batı hep böyle. Herkesin bildiği gibi Sovyetler Birliğinin dağılmasıyla birlikte İslam baş düşman ilan edilmişti. Yani bugün yadırganacak bir durum yok ortada.

Amerka'nın PKK/PYD'yi böylesine desteklemesi de yadırganacak bir durum değildir. Bu örgütler bölgede kendilerini sekülerizmin, laikliğin, sosyalizmin temsilcileri, radikal İslam'la savaşanlar olarak sunmaktalar. Hani yalan da değil. İslam dünyasının orta yerinde böylesi örgütleri desteklemeyip de ya ne yapacaktı Batı ve Amerika.

Asıl yadırganacak olan şey, Türkiye'nin durduğu yerdir. Kendisini böylesine kuşatmışların arasında nasıl durduğudur. Türkiye'deki bugünkü iktidarın alaşağı edilmesi için hiç bir fırsatı kaçırmayan, elinden gelen her şeyi yapan bir ABD ve bir Batı ile karşı karşıyayız.

Aslında ABD ve Batının İslam düşmanlığına bir başka açıdan bakmakta fayda vardır.

Her ne kadar çoğumuz karşımızdaki bu gücü “haçlılar” olarak nitelesek de doğrusu taşlar tam yerine oturmuyor. Daha açık konuşalım, bugün karşımızdaki güç Hıristiyanlığı temsil etmiyor. Hıristiyanlık asla İslam'ın rakibi ve muhatabı değildir, hatta hiç bir din.

Bugün karşımızda dikili duran güç Çağdaş Roma'dır. Çağdaş Roma her ne kadar içinde Yahudi ve Hristiyan kültürünü barındırsa da kapitalizmi temsil etmektedir.

Çağdaş Roma bu güne kadar iki şey yapmıştır. Birincisi Hz. Musa Aleyhisselam'ın dininin dişlerini sökmüş, kendisine itaatkâr kılmış, ehlileştirmiştir.

İkincisi, aynı şekilde Hz. İsa Aleyhisselam'ın dininin dişlerini sökmüş, itaatkâr hale getirmiş, böylece ikisini de Allah'ın dini olmaktan çıkarmıştır.

İşte şimdi sıra Hz. Muhammed Aleyhisselam'ın dinine gelmiştir. Çağdaş Roma'nın yapmak istediği şey budur. İslam'ın toptan kökünü kazıma gibi bir düşüncesi yok. Hem buna ne gerek var ki? Dişlerini söküp sirk hayvanlarına benzetti mi her şey tamamdır.

Ilımlı İslam'ı siz başka bir şey mi anlamıştınız?

Şimdi söyleyin ABD'nin yerinde siz olsanız desteklemez misiniz FETÖ'yü, PKK/PYD'yi ve aynı cephede hücuma geçen örgütleri?

doğruhaber

Bu yazı toplam 1324 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar