ABD, Eğit-Donat Programında 'Düzenlemeler' Yapacak

ABD, Eğit-Donat Programında 'Düzenlemeler' Yapacak

ABD, ilk eğit-donat üyelerinin El Kaide tarafından yakalanmasının ardından, programda bazı düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

ABD'nin Türkiye ve Ürdün'de eğitip donattığı 54 kişilik 30. Birlik'in çok sayıda üyesi, daha Suriye'ye girer girmez El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi tarafından yakalanmıştı.

Şimdi, Pentagon'un eğit-donat programında bazı düzenlemelere gideceği belirtiliyor.

New York Times'tan Eric Schmitt ve Ben Hubbard'ın haberine göre,  ABD programa katılan militanlara daha iyi istihbarat ve silah eğitiminin yanı sıra, onları "güvenli bölgelere" yerleştirmeyi planlıyor.

Yeni planlar üst düzey yetkililer tarafından tartışılırken, yerel destek sağlamak için militanların gönderildiği bölgenin değiştirilmesi ve eğitilip Suriye'ye göndeirlen grubun üye sayısının artırılması de düşünülüyor.

Suriyeli militanları eğitmekten sorumlu ABD birliğinin sözcüsü Yüzbaşı Chris Connolly ise, "Geri çekilmeler ve başarılar bekliyoruz. Gerçekçi olmalıyız" diye konuştu.

Öte yandan, Abdülrezzak el-Freyci isimli bir 30. Birlik üyesi, Nusra Cephesi'nin grup üyelerini kaçırmasından önce, 30. Birlik'ten iki kişinin Nusra ile buluşarak kendilerinin hedefinin IŞİD olduğunu söylemek istediğini ancak bunların gözaltına alındığını aktardı.

Kaynak: Sol