Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

ABD çöküyor mu?

Allah (cc) servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirip çevirir..

Tarihin kırılma noktalarından birindeyiz..

Şeddatlar, Haman, Karun, Firavunlar, kime kaldı bu dünya.. ABD'ye, batıya da kalmayacak bu dünya..

Öyle zannediyorum ki, bizler bundan sonra servet ve iktidarla imtihan olacağız.

ABD derin bir kriz yaşıyor.. Temel kriz kapitalizmin krizi.. Bu yönü ile bütün Avrupa, Çin ya da tüm dünyadaki kapitalistler için çalıyor bu çan. Kapitalizm tüm kavram ve kurumları ile, bilimi, felsefesi ile çöküyor.. Ekonomisi, sanatı, ailesi, gençliği ile.. Ve bu çöküşü durdurmak artık mümkün değil. Kritik eşik aşıldı.

Eyaletler krizde.. Detroit sendromu aşılamıyor. Dünyaya yardım ettiğini iddia eden Amerika iflas eden belediyeleri bile kurtaramıyor. Koca AB Yunanistan’ı bile kurtaramıyor..

Siyah öfke günden güne büyüyor.. Ekonomik kriz en çok siyahileri ve yabancıları vuruyor..

Şimdi iflası geciktirmek, erteleme çözüm değil, aksine kriz daha da derinleşir. Şimdi olması gereken zararın neresinden dönülürse orasının kâr olduğunu görmek gerek.. Gelecek günlerin geçen günleri aratmaması için gerçeklerin görülüp ona göre davranılması gerek.. Güç gösterisinde bulunmak, meydan okumak batı için çözüm değil. Bunu görmeleri gerek.

BOP başlamadan bitti.. Çeyrek asırdır hayalini kurdukları, BOP çerçevesinde 20’den fazla ülkeye yaymayı düşündükleri paralel devlet ve paralel din beklenmedik şekilde çöktü.

Çin’den nasıl kurtuluruz derken şimdi de Hindistan kendi başına yoluna devam edeceği bir olgunluğa ulaştı..

Rusya giderek Avrupa'dan uzaklaşıyor. Afrika uyanıyor.. Ne sopa, ne havuç kâr ediyor. Afganistan, Pakistan, Irak, Mısır, Yemen, Suudi Arabistan, nereyi tutarlarsa ellerinde kalıyor.. BM umutsuz vaka. NATO giderek daha işlevsiz hale geliyor.. ABD ile AB arasındayı uyum ve işbirliği gelecek için umut vaad etmiyor..

Anlayacağınız, dinleri, felsefeleri mahvoldu. Sağlıklı düşünemiyorlar. Öfkeleri akıllarını zehirliyor. Korku ve panik içinde ne yapacaklarını bilmiyorlar. Artık neye inanacaklarını, kime güveneceklerini bilmiyorlar. Kahinleri medeniyetler arası bir çatışmadan ve batılılar için tarihin sonundan bahsediyor.. Kilise çözüm üretmiyor. Kendisi himmete muhtaç bir dede. Kendi sorunları ile bile başetmekten aciz. Masignon bizim için söylüyordu ama gelinen noktada derin bir boşluğa düştüler, anarşi, terör ve intihar için uygun bir hale geldiler..

Batılılar bu krizden en az zararla çıkmak istiyorlarsa saldırmak yerine ciddi bir özeleştiri yapmak, özür dilemek zorundalar.. Ama hiç de o havada değiller. O zaman olacak olan şu: Önce ülkeler kendi içinde siyasi, dini, sivil topluluklar birbirlerini suçlayacaklar. Sonra ülkeler birbirlerini suçlayacaklar. İçerideki hesaplaşmayı ötelemek ve örtmek için dışarıya dönük saldırıları artıracaklar. Dış düşmanlar, iç ve dış hayali düşmanlar bulacaklar..

E.. bu dünya etme bulma dünyasıdır. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste denmiştir. Zulm ile abad olunmaz.. Bu ateş batılılara bu süreçte yardım eden herkesi yakacak.. Göreceksiniz.. O loca mensuplarını, o darbecileri, onlarla işbirliği yapan, media, Mafia, sermaye, siyaset, STK, hepsi bu sonuçtan etkilenecek..

Bu sebeble İsrail'de hükümet düştü, meclis feshedildi. Onun için masonlar birbirine düştü. Onun için 11 Eylül olmuştu. Onun için ABD ve batılı istihbarat örgütleri arasına kara kedi girdi. Onun için CIA ve FBI anlaşamıyor. Evdeki hesaplar çarşıya uymuyor, 

Gelişen olaylar çerçevesinde kimse Türkiye'yi kaybetmeyi göze alamaz. Hele Türkiye'yi karşısına almak kimse için akıllıca bir tercih olmayacaktır.

Paralel yapı, Türk Sovyeti, CHP ve PKK bu durumdan nasıl bir sonuç çıkarır bilmiyorum..

Ankara'ya gelip gidenlere, konuşulanlara bakarsanız ne dediğim daha iyi anlaşılır..

Birileri için gelecek günler geçen günleri aratacak.. Geç kalan operasyonlar, ha başladı başlayacak.. O zaman görecekler Hanya'yı, Konya'yı. Son pişmanlık da fayda vermeyecek..

Benden söylemesi..

Selâm ve dua ile..

NOT:Bu akşam 19.00’da, Fatih’te, Ali Emiri Kültür Merkezi’nde dostumuz ve kardeşimiz gazeteci yazar Atilla Özdür’e şükran gecesi var..

yeniakit

Bu yazı toplam 956 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar