ABD Camiyi Vurdu

ABD Camiyi Vurdu

ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye'nin Deyrizor kentinde bir haftada 3 cami vurdu. 7 sivil hayatını kaybetti.

ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye'nin Deyrizor kentinde bir haftada 3 cami vurdu. Saldırıda 7 sivil hayatını kaybetti. 

Deyrizor'da son bir haftada üç camiye düzenlenen saldırılarda toplam 53 hayatını kaybetti. Deyrizor'daki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde koalisyon uçakları Hecin ilçesindeki Zeviye Camisi'ni vurdu.

Camideki 7 sivil yaşamını yitirdi.

DAEŞ karşıtı koalisyon uçakları 18 Ekim'de de Deyrizor'un Süse ilçesindeki Ammar Bin Yaser Camisi'ne saldırmıştı. Saldırıda, 2'si çocuk, 30 sivil ölmüştü.

YPG/PKK ile DAEŞ'in çatıştığı Süse beldesinde koalisyonun 19 Ekim'de cuma namazı sırasında Osman bin Affan Camisi'ne düzenlediği saldırıda 16 sivil hayatını kaybetmişti.

Deyrizor'da koalisyonun son bir haftada vurduğu üç camide toplam 53 sivil hayatını kaybetti.

Kaynaklar, koalisyon güçlerinin ayrıca, DAEŞ ve YPG/PKK'nın çatıştığı Heccin'de 21 Ekim'de de bir Kur'an kursuna hava saldırısında bulunduğunu, burada da 6 sivilin öldüğünü belirtmişti.

Koalisyon cami saldırılarında DAEŞ'i hedef aldığını savunuyor. 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, 22 Ekim'deki açıklamasında, Süse'de DAEŞ'in kontrolünde olduğu iddia edilen birçok binayı hava saldırısıyla vurduklarını, binalardan birinin bir cami olduğunu açıklamıştı. Kayıplara ilişkin ise bilgi vermemişti.