ABD askerini 30 Mart için uyardı

ABD askerini 30 Mart için uyardı

Yaklaşan yerel seçimler öncesi ABD, İncirlik'te görev yapan askerini, provokasyondan ve miting alanlarından uzak durmaları konusunda uyardı. İlk kez böyle bir uyarının yapılması "Provokasyon mu yapılacak? sorusunu akıllara getirdi.

Adana’da bulunan İncirlik Hava Üssü’nde konuşlanan ABD 39. Kanat Komutanlığı bünyesinde görev yapan askerlere daha önce görülmemiş bir ‘seçim yasağı’ getirildi. ABD 39. Kanat Komutanlığı’nın resmi internet sitesi olan; ‘incirlik.af.mil’ adlı web sitesinde Türkiye’de 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili olarak, “Yerel Seçimler Hakkında Bilmeniz Gerekenler’ başlığı altında bir makaleye yer verildi. Makalede seçim çalışmaları ve seçime katılan partiler hakkında bilgiler verilirken, yapılan açık hava toplantıları nedeniyle caddelerin trafiğe kapatıldığı ve doğal olarak kent trafiğininin olumsuz etkilediği tespiti yapıldı.

MİTİNG VARSA TERK EDİN

Türkiye’de valilerin seçilmediği, hükümet tarafından belirsiz süreyle atandığı yorumu yapılan makalede şu ifadelere yer verildi; “Bu ülkenin misafirleri olarak, son derece dikkatli olmalıyız. Yerel vatandaşlarla siyasi tartışmalara girmemenizi öneririz. Söylenen her bir kelime, deyim veya cümle yanlış ve tatsız olaylara neden olabilir. Bu nedenle politik tartışmalardan uzak durmak, bir toplantı ya da miting görürseniz derhal bölgeyi terk edin” Daha önceki seçimlerde böyle bir uyarıda bulunulmaması "Acaba provakasyon mu yapılacak? sorusunu akıllara getirdi