ABD Afrika'da İHA'ları için Yeni Üs Arıyor

ABD Afrika'da İHA'ları için Yeni Üs Arıyor

ABD'nin IŞİD'le mücadele için Kuzey Afrika ülkelerinde İHA üssü arayışlarına, IŞİD korkusu ile onay gelmediği söylendi

ABD’nin Kuzey Afrika ülkelerine Libya'daki IŞİD güçleriyle savaşmak üzere insansız hava aracı yerleştirmek istediği iddia edildi.

Wall Street Journal, ABD'nin Kuzey Afrika bölgesine insansız hava araçları yerleştirmek istediğini, bunun için bazı Kuzey Afrika ülkeleriyle görüştüğünü duyurdu.

Haberde, Bölgeye insansız hava araçları yerleştirmenin amacının Libya'daki IŞİD unsurlarını gözlemek ve onlarla savaşmak olduğu belirtilirken, ABD'li bir yetkilinin mevcut durumda istihbarat zorlukları olduğunu söylediği aktarıldı.

ABD'nin hangi Kuzey Afrika ülkeleriyle görüşüldüğü açıklanmamışken, daha önce Libya ve Cezayir’in kendi topraklarında ABD’ye ait askeri bir üssün bulunmasına izin vermeyeceklerini açıkladığına işaret edildi.

ABD’nin Afrika’da Cibuti’deki Lemonnier kampından başka bir askeri üssü olmadığı, Fas’ın ABD’nin bölgede kurmak istediği yeni üsse ev sahipliği yapma ihtimali yüksek olduğu ifade edildi.

Henüz hiçbir ülkenin ABD'nin teklifini kabul etmediği aktarılırken, bunun sebebinin IŞİD'in kabul eden ülkeyi hedef alabilecek olması olduğu bildiriliyor.

İLGİLİ HABERLER :

Afrika kıtasının yarısında ABD askeri var

ABD'nin Afrika'da 35 devlete yeni küçük birlikler göneriyor

ABD Afrika'da casusluk ağını genişletiyor