ABD Afganistan'da  8 Afgan Polisini Yanlışlıkla Vurdu !

ABD Afganistan'da 8 Afgan Polisini Yanlışlıkla Vurdu !

Afganistan'da hükümeti Taliban'a karşı korumak için görevli bulunan ABD askeri güçleri, 'tehdit algıladık' iddiasıyla sekiz Afgan polisini vurdu

Sekiz Afgan Ulusal Polisi Uruzgan eyaletinde bulunan kontrol noktasında ABD uçaklarının hava saldırısında yanlışlıkla öldürüldü. Uruzgan-Kandahar yolu üzerindeki, Trinkot ve Sagai bölgesinde yer alan polis kontrol noktası, pazar akşamı insansız hava aracı tarafından bombalandı.
Uruzganda görevli bir polis memuru Rahimullah yaptığı açıklamada, "Bayraklarımız 800 metre uzaktan görünüyordu, düşman sanılarak hata ile vurulduğu söyleniyor. Kasıtsız olduğunu söylemeleri önemli değil bu saldırıda yer alan herkesin cezalandırılması gerekir" dedi.
Afganistan'da bulunan ve Afgan ordusuna destek oldukları söylenen ABD askeri güçlerinden Tuğgeneral Charles Cleveland, "Ben 18 Eylül'de, Trinkot'ta bir hava saldırısı gerçekleştirdiğimizi teyit edebilirim. Uluslararası Afganistan Savunma ve Güvenlik Güçleri (ANDSF)'ye bir tehdit algılandı. Daha fazla bilgi için İçişleri Bakanlığı'na başvurun" dedi.
ABD'NİN 'HATA' SİCİLİ KABARIK
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Afganistan’ın Kunduz kentinde travma merkezi olarak faaliyet gösteren Sınır Tanımayan Doktorlar’ın (MSF) hastanesine yönelik hava saldırısını da 'yanlışlıkla' olduğunu söylemişti. 3 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen saldırıda 14’ü MSF çalışanı olmak üzere toplam 42 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

SURİYE'DE 62 HATA
Suriye'nin Deyrizzor şehrine dün düzenlenen operasyonda "yanlışlıkla" öldürülen 62 Esad'a bağlı asker de ABD yetkililerince 'sehven' vurulmuştu.