ABD Adana Konsolosu Diyarbakır'da

ABD Adana Konsolosu Diyarbakır'da

Diyarbakır valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret eden ABD Adana konsolosu John L. Espinoza daha sonra AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akarı ziyaret etti.

Periyodik olarak Diyarbakır ziyaretlerini aksatmayan ve her ziyareti sonrası kentte gerginliğin yaşandığı gözlenen ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza bu gün de Diyarbakır Valisini ve Ak Parti Diyarbakır il başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Konsolos Espinoza ve beraberindeki heyeti makam katında karşılayan Vali Aksoy Espinoza’yı yeniden Diyarbakır’da görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Daha sonra beraberindeki heyet ile beraber AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar’ı ziyaret eden Espinoza,  Çözüm süreci hakkında fikir alışveriş de bulundu.

Diyarbakır’da çözüm sürecine ciddi anlamda destek olduğunu söyleyen Akar, “Bizim için çözüm sürecinin muhatabı halkımızdır.” ifadelerini kullandı.

“Herkesin ortak görüşü huzur güven ortamının devam etmesidir"

Bölge insanının çözüm sürecini sıkı sıkıya sahiplendiğine dikkat çeken Akar, "Bugün itibariyle Diyarbakır'da, Batman'da, Mardin'de bölgenin her yerinde, herkes gür sesle söylüyor ki bu çözüm süreci devam edecek. Her kesim ve herkesin ortak görüşü huzur, güven ortamının devam etmesidir" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Amerikan Adana Baş Konsolusu John Espinoza, çözüm sürecini yakından takip ettiklerini ve desteklediklerini söyledi. (İLKHA)