Abbas'dan Katil Siyonistlere İmaj Düzeltmesi

Abbas'dan Katil Siyonistlere İmaj Düzeltmesi

Mahmud Abbas, dün Ramallah'taki Filistin Yönetimi binasında 300 İsrailli öğrenciyi kabul etti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Ramallah'taki Filistin Yönetimi binasında onlarca Siyonist ile bir araya gelmesini kınadı.

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Abbas'ın onlarca Siyonist ile görüşmesinin katil İsrailliler ile ilişkileri normalleştirmenin bir türü olduğunu söyledi.

Abbas'ın İsraillilerle yaptığı görüşmelerle katil Siyonistlerin kamuoyundaki imajlarını düzelttiğine dikkat çeken Ebu Zuhri, Ramallah'taki yönetimin siyasi tavırlarındaki tehlikeli çöküş halini yansıtan bu tür görüşmelere son verilmesini istedi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, dün (16 Şubat Pazar) Ramallah'taki Filistin Yönetimi binasında 300 İsrailli öğrenciyi kabul etti. İsrailli öğrencilere hitap eden Abbas, konuşmasına öğrencileri İbranice selamlayarak başladı. Filistin Yönetimi Başkanı daha sonra, Amerika'nın gözetiminde İsrail ve Filistin Yönetimi arasında yürütülen barış müzakereleriyle ilgili birçok konudaki görüşlerini anlattı.

Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi, son dönemde Batı Yaka'da sık sık bu tür toplantılar düzenleyerek İsrail toplumunu memnun etmeye ve gönlünü kazanmaya çalışıyor. Abbas, daha önce de İsrailli hahamları ve politikacıları Ramallah'ta konuk etmişti.

fiem