Abbas’a Bağlı Güçler Batı Yaka’da 4 Kişiyi Tutukladı

Abbas’a Bağlı Güçler Batı Yaka’da 4 Kişiyi Tutukladı

işgal altındaki Filistin topraklarında işgal rejimine gönüllü hizmet etmeyi sürdüren Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı güçler Batı Yaka’da siyasi görüşleri nedeniyle 4 kişiyi tutuklarken, bir gazeteciyi de ifadeye çağırdı.

işgal altındaki Filistin topraklarında işgal rejimine gönüllü hizmet etmeyi sürdüren Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı güçler Batı Yaka’da  siyasi görüşleri nedeniyle 4 kişiyi tutuklarken, bir gazeteciyi de ifadeye çağırdı.

Konuyla ilgili olarak bugün basın açıklaması yapan Hamas, Ramallah şehrindeki istihbarat biriminin Birzeit Üniversitesi öğrencisi Bera El-Kadı’yı yazdıkları nedeniyle ifadeye çağırdığını belirtti. El-Kadı daha önce de birkaç kez gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Nablus şehrine bağlı Surra köyüne baskın yapan Abbas güçleri, bazı evlerde yaptığı aramaların ardından Cihad Muhammed Abdullah (23) ile amcasının oğlu Ahmed Abdulcelil Abdullah’ı tutukladı.
 
Nablus’ta da benzer operasyonlar yapan Abbas güçleri Şeyh Laik Hac Muhammed’i Curiş köyünden alıp götürürken, daha önce gözaltına aldıkları Mahmud Cebir Hac Muhammed’i de içerde tutmayı sürdürüyor.
 
El-Halil şehrinde de yine operasyon vardı. Daha önce işgal rejimi zindanlarında 63 gün açlık grevini sürdüren ve ardından serbest bırakılan eski esirlerden Nail Teysir Hallaf, El-Halil Üniversitesi önünde gözaltına alındı.