Abbas Yeni Bir İntifadayı Önlüyor!

Abbas Yeni Bir İntifadayı Önlüyor!

Filistinde Abbas güçleri, işgal rejimine karşı yeni bir intifada başlatılmasını engellemeye çalışıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

 

 

İşgal rejimi medya kaynakları, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin hazırladıkları raporda Batı Yaka'da yeni bir intifada patlak verebileceği uyarısında bulunduğunu ve halk hareketlerine karşı koymak için strateji belirlenmesini istediğini açıkladı.

İsrail'de yayınlanan "Israel Hayom" gazetesinin bugünkü (29 Aralık Pazar) sayısında yer alan konuyla ilgili haberde, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinden biri tarafından hazırlanan raporun geçen hafta sonu gazeteye sızdırıldığı ifade edildi.

Gazete, raporda Filistin Yönetimi'nden olası halk hareketlerine ve protesto gösterilerine karşı güvenlik tedbirleriyle ilgili yeni bir plan belirlenmesinin istendiğini kaydederek, raporu hazırlayanların direniş eylemlerine ve Filistinlilerin ferdi saldırılarına karşı koymanın güçlüklerine işaret ettiği bildirdi.

Israel Hayom, üst düzey bir Filistinli yetkilinin "Barış sürecinin karşı karşıya olduğu zorluklar ve Yahudi yerleşim birimi inşasının sürmesi nedeniyle Filistinliler arasında büyük bir öfke var" dediğini ve üçüncü bir intifadanın başlayabileceğini söylediğini yazdı.