Abbas, Müslümanlara Kan Kusturuyor

Abbas, Müslümanlara Kan Kusturuyor

Şehit ve esir ailelerine yardım etmekle suçlandığı için Cezaevinde Tutulan Kadın Aktivist Sağlığı Bozulması Üzerine Hastaneye Kaldırıldı...

Filistin otoritesi tarafından gözaltına alınan suha Jabara, kan kusma ve göğüs ağrıları ve sol omzundan muzdarip olarak hastaneye kaldırıldı. 

 

Filistin Yönetimi, şehit ve esir ailelerine yardım etme suçlamasıyla Filistinli kadın aktivist Süha Cebbara’yı zindanda tutmaya devam ederken, avukatı sağlığı bozulan Cebbara’nın El-Halil’deki Ehli Hastanesi’ne kaldırıldığını duyurdu.

Filistinli aktivist Süha Cebbara’nın yakınları yetkililere çağrıda bulunarak, sağlık durumu kötüleşen kadın aktivisti hastanede ziyaret etmelerine izin vermelerini istedi.

Cebbara’nın yakınlarından biri verdiği bilgide, “Süha’nın sağlık durumu gittikçe kötüleşiyor. Daha önce gördüğü işkencelerle daha sonra kendisinin başlattığı açlık grevi nedeniyle ölümle burun buruna gelmiş” ifadesini kullandı.

Cebbara’nın ailesi, Filistin Yönetimi’nin Süha’yı Siyonist zindanlarda bulunan esirlerle, işgal güçleri tarafından şehit edilenlerin ailelerine yardım etmekle suçladığını, bu konuda hazırladığı dosyayı geçen Perşembe günü savcılığa teslim ettiğini ifade etti.

Yer, işgal altındaki Filistin toprakları. Suçlayan, Filistin Yönetimi güçleri. Suçlanan, Filistinli duyarlı bir kadın ve suçu ise topraklarını talan eden, işgal eden ve gasp eden işgalcinin zulmettiği ailelere yardım etmek.

Cebbara olayı ABD ve İsrail tarafından kurulan, BM, AB ve Rusya tarafından desteklenen Filistin Yönetimi’nin temelde hangi amaç için kurulduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

 

fiem