Abbas, Memurlarını Çekti

Abbas, Memurlarını Çekti

Hamas’ın engel çıkardığını öne süren Filistin Yönetimi Rafah Kapısı’ndan Memurlarını Çekti

 

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı Sivil İşler Heyeti, Rafah Kapısı’nda görevli memurların geri çekildiğini açıkladı.

Heyet, bu sabahtan itibaren yürürlüğe girecek kararın gerekçesinin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın uygulamaları olduğunu ileri sürdü.

Sivil İşler Heyeti, dün akşam (6 Ocak Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, kararın son gelişmelerin ardından alındığını ifade etti.

Kapının idaresinin teslim alınmasından bu yana Hamas’ın sürekli engeller çıkardığını öne süren Sivil İşler Heyeti, Hamas’ın bölünmüşlük halinin devamında ısrar ettiğini ileri sürdü.

Bu arada, Filistinli gruplar Filistin Yönetimi’nin memurlarını Rafah Kapısı’ndan çekmesine tepki gösterdi ve kararın Gazze Şeridi’ne karşı atılmış bir adım olduğunu söyledi.

İslami Cihad Hareketi dün akşam konuyla ilgili yayınladığı bildiride, kararın siyasi olduğunu ve Filistin Yönetimi’nin bu kararla Gazze halkının ihtiyaçlarını siyasi çekişmelere alet ettiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de kararın Filistin halkının sıkıntılarını artıracağını ifade etti.

 

 

Filistinli grupları Abbas diktatörlüğüne karşı çıkmaya çağıran Hamas: Rafah Kapısı’ndan Memurların Çekilmesi Mısır’a Darbe

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi’nin memurları Rafah Kapısı’ndan çekme kararının Abbas’ın Gazze halkına ek yaptırımlar koyma niyeti bağlamında geldiğini söyledi.

Hamas, Filistinli grupları bu diktatörce davranışa karşı koymak için milli kurtuluş planı benimsemeye davet etti.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, kararın Abbas’ın Gazze Şeridi’ni Filistin’den ayırma yönünde attığı adımların devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Abbas’ın Amerika’nın ve İsrail’in planları doğrultusunda Yüzyılın Anlaşması’nın maddelerini hayata geçirdiğini belirten Burhum, Filistinli gruplara çağrıda bulunarak, Filistin Yönetimi’ni ve davasını gasp eden Abbas ve adamlarına karşı koymalarını istedi.

Burhum, Filistinli gruplara Filistin halkının kazanımlarını koruyacak ve Filistin sahasında durumun daha da kötüye gitmesine engel olacak milli bir kurtuluş planı benimse çağrısı yaptı.

Abbas’ın kararının tehlikesine dikkat çeken Burhum, kararın Filistin halkının direnişine darbe vurduğunu, Abbas ve adamlarının ahlaki iflasını gösterdiğini ifade etti.

Burhum, Filistin Yönetimi memurlarının Rafah Kapısı’ndan çekilmesinin Mısır’ın uzlaşının sağlanması yönündeki girişimlerine de darbe anlamına geldiğini belirtti.

 

fiem