Abbas İsraille Güvenlik Koordinasyonunu Askıya Aldı

Abbas İsraille Güvenlik Koordinasyonunu Askıya Aldı

Batı Şeria'da Filistinli aktivistlerin zeytin ağacı diktiği bölgeye İsrail ordusunun saldırması üzerine çıkan arbedede, Filistin birlik hükümetinin bakanlarından Ziyad Ebu Ayn şehid edildi...

Olaya tanık olan Reuters fotomuhabirinin verdiği bilgilere göre, Ebu Ayn İsrail ordusunun saldırması üzerine çıkan olaylarda darp edildi ve İsrail askerleri tarafından kullanılan göz yaşartıcı gaz kapsülüyle göğsünden vuruldu. Bazı tanıkların iddiasına göre ise kalp hastası olan bakanın kalbine dipçikle vuruldu ve bakan yere düştü ve hastaneye götürülken şehid oldu..Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ise durumu barbaraca olarak niteledi. 

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ
 


Mahmud Abbas üç günlük yas ilan etti. Ayrıca Filistin yönetimi, İsrail'le güvenlik koordinasyonunu askıya aldığını açıkladı. 

Olay Batı Şeria'da Filistinli aktivistlerin zeytin ağacı diktiği sırada İsrail ordusunun saldırısı üzerine gerçekleşti.

Olay üzerine hastaneye kaldırılan Ebu Ayn yolda  şehid oldu.

Fetih hareketinin mensubu olan Ebu Ayn, Filistin birlik hükümetinde Yerleşimler ve Ayrımcı Duvara Karşı Faaliyetler Bakanı olarak görev yapıyordu.

İsrail ordusu Batı Şeria’da yerleşimlere ve İsrail’in insan hakları ihlallerini protesto eden Filistinlilere sık sık sert müdahalelerde bulunuyor.
 
Ajanslar