“Abbas Geçen Yıl Siyasi Bunama Evresine Girdi"

“Abbas Geçen Yıl Siyasi Bunama Evresine Girdi"

“Abbas geçen yıl siyasi bunama evresine girdi. Gerek Fetih gibi bir hareketin başkanı ve gerekse Filistin Kurtuluş Örgütü Başkanı olarak makamına yakışmayan dengesiz ...

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki başkan yardımcısı Muhammed Nezzal, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Hamas’ı casuslukla suçladığı son açıklamalarının “siyasi bunama” evresine girdiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Nezzal, Quds Press Haber Ajansı’na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Abbas geçen yıl siyasi bunama evresine girdi. Gerek Fetih gibi bir hareketin başkanı ve gerekse Filistin Kurtuluş Örgütü Başkanı olarak makamına yakışmayan dengesiz açıklamalar yapması bunun göstergesidir” dedi.
 
Fetih’in akil insanlarına seslenen Nezzal, inisiyatif alıp başkanlarını kontrol altına almaya ve hareketin geçmişte kazandığı krediyi tüketen açıklamalarını dizginlemeye çağırdı.
 
Hamas’ın ihanetle suçlanmasının kabul edilemez olduğunu belirten Nezzal, Abbas’ın daha önceki açıklamalarında güvenlik koordinasyonuyla övündüğünü hatırlattı.
 
Hamas üyesi mücahitlerin sekiz yılda işgal güçleriyle dört savaş yaşadıklarına işaret eden Nezzal, hareket üyelerinin casuslukla ithamının Abbas’ın olumsuz sonuçlarını düşünmeden kullanmaya başladığı kara komedi olduğunu belirtti.
 
Abbas’ın suçlamalarının Hamas üyelerini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini bildiren Nezzal, Hamas’ın vatanseverliğini ispat için hiç kimsenin şahitliğine ihtiyacı olmadığını ifade etti.
 
Nezzal, yerleri tarihin çöplüğü olanların Filistin’in büyük bölümünü sattıklarını ve bugün de geri kalanı için pazarlık yaptıklarını söyledi.

 

fiem