Abbas, "Filistin ve İsrail Birleşsin"

Abbas, "Filistin ve İsrail Birleşsin"

Filistin ve İsrail arasındaki barış müzakereleri ile ilgili konuşan Filistin lideri Mahmud Abbas'ın oğlu, Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e dek Yahudi ve Arapların birlikte yaşayacakları tek bir devlet olsun dedi

Filistin ve İsrail arasındaki barış müzakereleri İsrail'in samimiyetsizliği ve saldırganlığı yüzünden çok ağır bir şekilde ilerlerken, müzakerelerle ilgili farklı bir yorum geldi. Filistin lideri Mahmud Abbas'ın oğlu Tarık Abbas Yahudiler ve Filistinli Müslümanların birlikte yaşaacağı tek bir devlet kurulmasından yana olduğunu söyledi.
Müzakerelerle ilgili açıklama yapan Tarık Abbas, Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e dek Yahudi ve Arapların birlikte yaşayacakları tek bir devlet olsun dedi.
Diğer taraftan Filistin Lideri Mahmud Abbas da Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyaretini tamamladı. Abbas ziyreti sırasında ABD Başkanı Barack Obama ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Abbas'ı geçen pazartesi günü Beyaz Saray'da kabul eden Obama, Ortadoğu barış sürecinde ilerleme sağlamak için zor siyasi kararlar ve riskler almak zorunda kalınacağını belirterek "Önümüzdeki günlerde ve haftalarda ilerleme kaydettiğimizi sürdürdüğümüzü görmeyi ümit ediyorum” ifadesini kullanmıştı. 
Abbas da kaybedecek zamanları olmadığını belirtmiş, "Zaman bizim aleyhimize. Özellikle Ortadoğu ve tüm bölge zor bir durumla karşı karşıyayken, kalıcı bir barışı sağlamak için bu fırsatı değerlendirebileceğimizi ümit ediyorum” demişti.