Abbas: Ebu Ayn Öldürüldü

Abbas: Ebu Ayn Öldürüldü

Ziyad Ebu Ayn'ın ölüm nedenine ilişkin çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. En çarpıcı açıklama Mahmud Abbas'tan geldi...

Reuters'a konuşan Filistinli yetkili Hüseyin el Şeyh'e göre, Ebu Ayn'a yapılan otopsi işlemine katılan Ürdünlü ve Filistinli doktorlar 55 yaşındaki bakanın "darp edildiği biber gazı soluduğu ve tıbbi müdahale geciktiği için" öldüğünü söyledi. 

İSRAİL SENARYO YAZIYOR

Ancak yapılan otopsiyle ilgili bilgi sahibi olduğu belirtilen İsrailli bir kaynak ise ajansa, kalp rahatsızlığı olan Ebu Ayn'ın olay sırasında kalp krizi geçirdiğini öne sürdü.İsrailli kaynak, "Ölümüne, stres kaynaklı yaşadığı bir koroner tıkanma neden oldu. Bu stres, boynu sıkıldığında meydana gelmiş olabilir" dedi.

ABBAS: EBU AYN ÖLDÜRÜLDÜ

Olayın ardından Ramallah'taki Filistin Yönetim Merkezi'nde olağanüstü toplantı düzenleyen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "İsrail'in cinayetle ilgili soruşturma başlattığını ve bu konuda çeşitli senaryolar işiteceklerini" söyledi.

Abbas, "İşiteceğimiz senaryolar arasında, 'Ebu Ayn kalp krizi sonucu öldü veya biz ve askerlerimiz, Ebu Ayn'ı Turmusayye beldesinde görmedik' gibi senaryolardan sonra Bakan'ın faili meçhul bir cinayete kurban gittiği öne sürülecek ama ben diyorum ki Ziyad Ebu Ayn öldürüldü" ifadesini kullandı.