AB Bakanı Bozkır: Avrupalılar gerçeği bilmiyor

AB Bakanı Bozkır: Avrupalılar gerçeği bilmiyor

Konuşmasında Kobani'ye de değinen Bozkır, Türkiye'nin hak etmediği suçlamalara maruz kaldığını belirtti. Bölgedeki tüm sivillerin Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Bakan Bozkır, buna rağmen Avrupa'da "Türkiye olanlara seyirci kalıyor" imajı yaratıldığının

Konuşmasında Kobani'ye de değinen Bozkır, Türkiye'nin hak etmediği suçlamalara maruz kaldığını belirtti. Bölgedeki tüm sivillerin Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Bakan Bozkır, buna rağmen Avrupa'da "Türkiye olanlara seyirci kalıyor" imajı yaratıldığının söyledi.

''KOBANİ'DE TEK BİR SİVİL BİLE YOK''

AB Bakanı Bozkır, şunları söyledi: "Türkiye, Kobani konusunda birçok suçlamaya maruz kalıyoruz. Avrupa'da bana sorulan ilk soru daima Kobani oluyor. Aslında burada büyük bir yanlış anlaşılma var. Şu an Kobani'de tek bir sivil bile yok. Zaten Sivillerin hepsine Türkiye kapılarını açtı. Şu an IŞİD, Bağdat'a, Erbil'e çok yakın mesafede. Yani herkes için bir tehlike ama sadece Kobani konuşuluyor."

''AVRUPA BİZİ SUÇLAMAK YERİNE UZMAN YOLLASIN''

Bozkır, Avrupa'nın bölgeye birlik göndermesi durumunda Türkiye'nin de buna katılacağını ancak hiçbir ülkenin buna yanaşmadığına bir kez daha vurgu yaparak, "Avrupa'ya, bizi suçlamak yerine IŞID'e karşı savaşan Kürt grupları eğitmek üzere Türkiye'ye uzman yollamalarını öneriyorum. Ardından, bu eğitilen Kürt gruplar IŞİD'le savaşmak için Irak ve Suriye'ye geri gönderilsin" diye konuştu.

Volkan Bozkır, Avrupa ülkelerinin bölgeye birlik göndermesi durumunda Türkiye'nin bunu gündeme alabileceğine dikkati çekerek "Ama elbette kimse böyle bir şeye yanaşmıyor"yorumunda bulundu.

''KOBANİ BATAKLIKTAKİ BİR SİVRİSİNEK''

Kobani'deki gelişmelere de değinen Bozkır, "Kobani konusu nereye gittiysem, sorulan ve gündeme getirilmeye başarılmış bir konu. Kobani'nin bataklıktaki sadece bir sivrisinek olduğunu ve Irak'ın yarısından fazlası bu terör örgütü tarafından işgal altındayken sadece Kobani'yi görüşmenin yanlış olduğunu anlattım. Türkiye'nin bu konuda ne düşündüğü giderek anlaşılmaya başlamıştır" şeklinde konuştu.

Kobani'de 138 bin kişinin ilk kapının açıldığı gün Türkiye'ye geldiğini ve kentten 200 bin kişinin şu anda Türkiye'de olduğunu hatırlatan Bozkır, çoğu Avrupalı'nın bu gerçeği bilmediğini vurguladı. Bozkır, "Sanki Kobani'de hala siviller yaşıyor ve bunlar ölüm tehlikesiyle yaşıyor, 'Türkiye bir şey yapmıyor' şeklinde bir algı oluşturulmuş vaziyette" ifadesini kullandı.