AA Suriye'de savaş suçu belgelerinin benzerlerine ulaştı

AA Suriye'de savaş suçu belgelerinin benzerlerine ulaştı

Anadolu Ajansı, daha önce yayınlanan Suriye’de savaş suçu belgelerinin benzerlerine ulaştı. Suriyeli muhalifler, konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı.

nadolu Ajansı'nın (AA) ulaştığı ve Suriye'de savaş suçlarını belgeleyen yeni fotoğraflarda, işkence ve infaz görüntüleri tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor.

AA tarafından ulaşılan ve yayınlanan 13 fotoğrafta, Suriye'de Esed rejiminin uyguladığı işkence ve işlenen savaş suçları yeniden belgeleniyor.

Yeni ulaşılan fotoğraflarda, muşambalara sarılmış çıplak insan bedenleri ve Suriyelilere baştan aşağı uygulanmış insanlık dışı işkence izleri görülüyor. Bir fotoğrafta yakılmış ve uzuvları parçalanmış bir ceset yer alırken, diğer fotoğrafta bir Suriyeli'nin gözleri oyulmuş haldeki görüntüsü bulunuyor.

Onbinlerce fotoğraf arasından yasal kanıtlarla doğruluğu tespit edilen bu fotoğraflarda da rejimin uyguladığı insanlık dışı uygulamalar gözler önüne seriliyor.

Suriye'de rejim tarafından uygulanan sistematik aç bırakma ve işkence kanıtlarını taşıyan bu fotoğrafların çekildiği yerlerin, Şam civarındaki askeri üsler olduğu belirtiliyor.

Çocuk ve yaşlıların açlığa terk edildiği anlaşılan fotoğraflarda, zincirlerle yapılan işkence ayrıntıları da net bir şekilde görülüyor.

AA'nın fotoğrafları yayınlamasının ardından Suriyeli muhalifler, konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı.