AA: Esad, Ateşkese Rağmen Doğu Guta'ya Saldırdı

AA: Esad, Ateşkese Rağmen Doğu Guta'ya Saldırdı

Son dakika haberi... AA: Esad, ateşkese rağmen Doğu Guta'ya saldırdı (Rusya'dan açıklama)

RUSYA MUHALİFLERİ SORUMLU TUTTU

Doğu Guta'da saldırı haberlerinin gelmesinin ardından Rusya'dan açıklama geldi. Rusya, saldırılardan muhalifleri sorumlu tutarken, "Doğu Guta'da insani koridor top ateşine tutuluyor. Muhaliflerin top ateşi nedeniyle siviller Doğu Guta'dan ayrılamıyor" açıklamasında bulundu.

MUHALİFLERDEN RUSYA'YA YALANLAMA

Rusya'nın saldırılardan muhalifleri sorumlu tutan açıklamasına Ceyş'ul İslam örgütünden yanıt geldi. Reuters haber ajansına göre bölge sorumluları, muhaliflerin insani koridoru bombaladığı iddialarını reddetti.

DOĞU GUTA'NIN ÇOĞUNDA ATEŞKES SAĞLANDI

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ateşkes ilanının ardından Doğu Guta'nın büyük bir bölümünde sakinliğin sağlandığı açıklamasını yaptı. 

DOĞU GUTA'DA ATEŞKES

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçen hafta Suriye'de bir ay süreyle geçerli olacak insani yardımların ulaştırılabilmesi için ateşkes ilan etmişti.  Yürürlüğe girmesi için 72 saat süre tanınan ateşkese dair Rusya'dan da dün bir açıklama geldi.

Rusya da saat 09.00'la 14.00 arasında insani yardımlar için Doğu Guta'ya yapılan saldırıların durdurulacağını açıklamıştı.