974 YPG'li Suruç'ta tedavi edildi

974 YPG'li Suruç'ta tedavi edildi

Kobani'de IŞİD'e karşı savaşırken yaralanan YPG mensuplarından bugüne kadar 974'ünün tedavisi Suruç'ta gerçekleştirilmiş

ruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, bugüne kadar 974 YPG’li yaralının ilçede tedavi edildiğini açıkladı.

Milliyet Gazetesi’ne konuşan Kaymakam Çiftçi, “Bugüne kadar 27 milyon lira değerinde 900 TIR yardım gönderdik. 974 YPG’li yaralı tedavi edildi. Kobani’ye kapı olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Kanton Başbakanı Enver Müslim ile görüştüğümde bana bizzat ‘Türkiye’de Kobani için yapılan eylemleri tasvip etmiyoruz. Bize yarar değil zarar veriyor. Türkiye Kobani’ye her türlü insani yardımı yapıyor’ sözleriyle aktardı” diye konuştu.

Çiftçi’nin ifadeleri şöyle:

“Yasadışı sınır ticaretinin önüne geçilmesi için Suruç’taki Mürşitpınar Sınır Kapısı 15 Ekim 2013’te açıldı. Türkiye, PYD kontrolündeki Kobani’ye ilk kez kapısını açtı. Türkiye’den Kobani’ye son 1.5 yılda 27 milyon lira değerinde gıda, ilaç, giyim, barınak ve hijyen yardımı yapıldı. IŞİD’in Kobani’ye yaptığı saldırı öncesi 790 TIR, savaş sonrası ise 110 TIR olmak üzere 900 TIR yardım Kızılay ve AFAD üzerinden götürüldü. IŞİD’in kapıya yaptığı saldırılara rağmen Türkiye’den halen günde 2 TIR insani yardım götürülüyor. 1 yılda Kobani’den gelen 10 bin hasta tedavi gördü. Savaşın başladığı günden bu yana 3 bin 919 hasta tedavi oldu. Savaşta yaralanan 974 YPG’li Türkiye’ye getirilerek tedavi edildi.”