Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

90’lar mı!

Birileri 90’lar Türkiyesi’ne geri döndüğümüzü iddia ederek, kaos çığırtkanlığına soyunmuş. Kör gözlerin, muhakeme kabiliyetini kaybetmiş sağır bir kafanın ürünü bunlar. Milletimizi birbirine düşürerek siyasi istikrardan mahrum bırakmak isteyenlerin oyunu bu. 90’ları hiç bilmeyenlerin, hatırlamak istemeyenlerin uydurması bu. Devletin derin güçler tarafından esir alındığı, devlet eliyle terörün ayyuka çıktığı, insanların birer böcek misali ezilip geçildiği dönemlerdi 90’lar. Jitemcilerin, PKK’çıların, içte dışta ajanların at koşturduğu bir Türkiye… Kürt milletvekillerinin yaka paça hapsedildiği bir ülkeydi Türkiye. Kürt olduğunu söylemek mi… Kürtçe iki laf etmek mi…hayallerinde göremeyeceği bir şey. Kürt partisinin sisteme entegre edilmesi mi…rüyalarda ancak’tı. Her çukurdan bir ceset, her arabadan bir bomba patlamaksızın çıkmazdı. Faili meçhullerin Türkiye tarihine yazıldığı zamandı. Görünen vesayetin ötesinde güç odaklarının at koşturduğu yıllardı. Devletin vatandaşını iç tehdit addettiği yılların zirvesiydi. Ağzını açan susturulur, sokağa çıkan kodeste bulunurdu.

90’lı yıllarmış(!) bunu söyleyenlerin ya hafızası çok zayıf, ki 90’ların çilesinin ne anlama geldiğini gerçekten unutmuşlar ya da kasıtlılar. Maalesef ikincisi ağır basıyor. Durumdan vazife çıkarıp, içinden geçtiğimiz hassas dönemi kendi siyasi çıkarlarına yontmak isteyenler bunlar. On üç senelik bir iktidarın, hayallerini bile kuramayacakları adımları bir bir atmış olduğunun çekememezliği ile gelen bir yargılamanın ürünü bu durum. Ve önemli bir miktar da küstahlığın… Geçen hafta olağanüstü toplanan mecliste söz alan HDPli vekilin söylediklerine bakın mesela. Bir emirle saldırıları bitiririz diyebiliyor. Masum insanların katledilişini değil inkar etmek sahiplenebiliyor... Sırtını YPG’ye, PYD’ye yasladığını söylemekte hiçbir beis görmüyor HDP.

Kim HDP… Kürt siyasi partisi. Bugün mecliste. Siyasete meşru kanallarla girmiş bir siyasi parti 90’larda hayatını idame ettirebilir miydi? Şimdiki gibi sistemin içinden konuşabilir miydi? 90’lı yıllarmış(!)…

Peki Kürt siyasi hareketi neden hâlâ illegal terör örgütü ile iç içe. Bir anda terörü bitirirlermiş! Bitirin o zaman! Neden bitirmiyorsunuz ey HDP!? Keskin sirke küpüne zarar bilmezler mi? Masum insanları katletmenin bir bedeli olmaz mı! Arkalarına PKK’yı alanlar bunun bedelini ergeç siyaset meydanında öderler; düşünmezler mi!

90’lı yıllarmış(!)... O dönemler çoktan geride kaldı. Ama belli ki birileri geri dönüş özleminde…

yeniakit

Bu yazı toplam 738 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar